mam monitoring 20 października i wtedy bym pewnie zaczęła. Dopiero teraz mnie zastanowiło, że skoro ten zarodek jest z 6 a nie z 5, to to może być za późno?A kiedy lekarz kazał zacząć?
Oczywiście dopytam jeszcze lekarza, ale chciałam się poradzić.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
mam monitoring 20 października i wtedy bym pewnie zaczęła. Dopiero teraz mnie zastanowiło, że skoro ten zarodek jest z 6 a nie z 5, to to może być za późno?A kiedy lekarz kazał zacząć?
To nie robi różnicy, to jest blastocysta więc postępowanie jest takie samo.mam monitoring 20 października i wtedy bym pewnie zaczęła. Dopiero teraz mnie zastanowiło, że skoro ten zarodek jest z 6 a nie z 5, to to może być za późno?
Oczywiście dopytam jeszcze lekarza, ale chciałam się poradzić.
Juhu, takie dobre wieści chcemy! Gratki6dpt: 18.28 mlU/ml
8dpt: 47.57 mlU/ml
10dpt: 138.54 mlU/ml
12dpt: 351.23 mlU/ml (wczoraj)
Wizyta 17 października, bo po wczorajszej becie lekarz mi napisał smsa, że wygląda ok, mam więcej nie badać, wizyta 21dpt. Także muszę ten nieco ponad tydzień wytrzymać i mam nadzieję, że zobaczymy zarodek, bo serduszko to jeszcze 21dpt nie musi być chyba widoczne
.
Tak, ale w sumie wynik hodowli prawdopodobnie polaczy sie z dniem transferu, który mam mieć za 2 dni. Licze, ze bedzie co transferować. Jutro mam mieć kolejną aktualizację.Ale koleżanka czeka na wyniki hodowli a nie transferu... ;-)
Ja mam transfer 13.10 i dopiero dziś zaczęłam brac progesteron, a wczoraj miałam wizytę. Czyli pewnie zaczniesz od 21.10. U mnie też 6dniowy zarodek.Cześć, mam pytanie, jeśli mamy zarodek z 6 doby, jestem na cyklu sztucznym, planowany transfer jest 25 października, to kiedy powinnam zacząć przyjmować progesteron? 19 czy 20 października?
A jak się czujesz po punkcji?Tak, ale w sumie wynik hodowli prawdopodobnie polaczy sie z dniem transferu, który mam mieć za 2 dni. Licze, ze bedzie co transferować. Jutro mam mieć kolejną aktualizację.
dzięki. Pisałam z czatem gpt i on twierdzi, że jak 6 dniowy zarodek, to powinno się zacząć progesteron 6 dni wcześniej, ale nie kleiło mi się to - przecież czy z 5 czy 6 doby to jest blastocysta i to chyba jest kluczowe.Ja mam transfer 13.10 i dopiero dziś zaczęłam brac progesteron, a wczoraj miałam wizytę. Czyli pewnie zaczniesz od 21.10. U mnie też 6dniowy zarodek.
czyli Ty fatycznie miałaś włączony ten progesteron wcześniej - transfer 7 dnia. Ja mam zaplanowane, że transfer 6 dnia po włączeniu progesteronu.Ja miałam zarodek 6 dniowy podawany , transfer miałam 1.10 a progesteron miałam włączony 25.09
Tak u nas właśnie w klinice tak praktykują , że jak 6 dniowy zarodek to wcześniej włączają progesteron .czyli Ty fatycznie miałaś włączony ten progesteron wcześniej - transfer 7 dnia. Ja mam zaplanowane, że transfer 6 dnia po włączeniu progesteronu.
Czy transfer jest udany?