reklama
anyżowa
Fanka BB :)
Tak przerobione. Jak tylko bede potrafiła w czymś doradzić to jasne@anyżowa przerabiała dojazdy do kliniki, ładnie to ogarnęli, więc pewnie jak coś to będzie mogła podpowiedzieć![]()
@Jane Doe powodzonka
Jane Doe
Bardzo dziękuję!!! Mogę tylko spytać do jakiego miasta latałaś?Tak przerobione. Jak tylko bede potrafiła w czymś doradzić to jasnegrunt to opowiedzieć prowadzącemu jaką ma się sytuacje a lekarz już sam zaproponuje jakie są opcje, żeby miało to ręce i nogi. @Jane Doe na pewno dasz radę, tymbardziej, że pracujesz zdalnie i możesz wykorzystać urlop, więc super. Ja na procedure poświęciłam właśnie ten czas (stymulacja i punkcja) a następnie 2 miesiące później sama poleciałam po swoją
ja mieszkam w UK i też zdecydowałam się na diagnostyke i leczenie w PL , bo uważam że wygląda to bardziej profesjonalnie a prywatne wykonywanie badań w UK jest bardzo drogie a tutejszy fundusz działa baardzo opieszale i ja akurat nie mam zbyt dobrych doświadczeń, stąd decyzja o ivf w PL.
@Jane Doe powodzonkaz tego co pisałaś masz zaufaną klinikę, więc powinno pójść bez większych problemów
![]()
Ja nie mam komentarza na tutejszą służbę zdrowia i prywatną opiekę zdrowotna która nie istnieje. W cenie dwóch hormonów typu beta i progesteron to praktycznie w Polsce zrobię kariotyp czy KIR do tego w Polsce klikam elegancko na stronie diagnostyki i idę gdzie i kiedy chce. A tutaj szkoda gadać.
Mąż teraz po inseminacji i tych kiepskich wynikach zrobił jeszcze rozszerzony pakiet hormonalny męski no i wyszło to co wyszło - wysoka prolaktyna, niski testosteron, to wszystko się składa na pogorszona spermatogenezę. Ma androloga w Polsce za jakiś tydzień to podjadę z nim. Myślę już że po tych wszystkich badaniach powtórzonych co 3 miesiące z pełną genetyką w trakcie to faktycznie problem głównie hormonalny. No w każdym razie plan jest taki żeby iść dalej z IVF, robić IMSI z selekcja kwasem hialuronowym, ale tak czy siak wdrożyć leczenie u androloga ale do czasu punkcji mamy zamiar spać po te 8 godzin, zdrowo jeść i się nie stresować. Aż mnie to trochę zmotywowało żeby dzisiaj zrobić coś smacznego na obiad. Byłam taka zdołowana że się nic nie uda ale już chyba wiemy co robimy dalej więc jakoś się uspokoiłam znając kolejne kroki i mając jakikolwiek plan.
anyżowa
Klinika we Wrocławiu. Niestety tak to wygląda za granicą w wielu miejscach , albo trzeba prosić się o zlecenie badań miesiącami, albo płacić jak za woły prywatnie.Bardzo dziękuję!!! Mogę tylko spytać do jakiego miasta latałaś?
Ja nie mam komentarza na tutejszą służbę zdrowia i prywatną opiekę zdrowotna która nie istnieje. W cenie dwóch hormonów typu beta i progesteron to praktycznie w Polsce zrobię kariotyp czy KIR do tego w Polsce klikam elegancko na stronie diagnostyki i idę gdzie i kiedy chce. A tutaj szkoda gadać.
Mąż teraz po inseminacji i tych kiepskich wynikach zrobił jeszcze rozszerzony pakiet hormonalny męski no i wyszło to co wyszło - wysoka prolaktyna, niski testosteron, to wszystko się składa na pogorszona spermatogenezę. Ma androloga w Polsce za jakiś tydzień to podjadę z nim. Myślę już że po tych wszystkich badaniach powtórzonych co 3 miesiące z pełną genetyką w trakcie to faktycznie problem głównie hormonalny. No w każdym razie plan jest taki żeby iść dalej z IVF, robić IMSI z selekcja kwasem hialuronowym, ale tak czy siak wdrożyć leczenie u androloga ale do czasu punkcji mamy zamiar spać po te 8 godzin, zdrowo jeść i się nie stresować. Aż mnie to trochę zmotywowało żeby dzisiaj zrobić coś smacznego na obiad. Byłam taka zdołowana że się nic nie uda ale już chyba wiemy co robimy dalej więc jakoś się uspokoiłam znając kolejne kroki i mając jakikolwiek plan.
Trzymam kciuki za sprawne wdrożenie planu w życie
Kasienkaol
WspanialeHej, daje znać po prenatalnych, ze na USG wszystko wygląda okkość nosowa jest, przezierność bardzo dobrze, mózg, serce, żołądek, pęcherz bez zarzutu, rączki, nóżki... Lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń
czekamy teraz na wyniki krwi i ryzyka.
Devin
Moderator
Hej a u Ciebie jak tam?Wspaniale![]()
Kasienkaol
Oh dziękuję że pytasz. Ja się bujam, w 34+4Hej a u Ciebie jak tam?
Kasienkaol
A u Ciebie jak?Hej a u Ciebie jak tam?
Devin
Moderator
Dobrze, dzidzia zdrowa, zaraz 7 miesięcyA u Ciebie jak?![]()
reklama
Kasienkaol
Uoo ale czas leci! SuperDobrze, dzidzia zdrowa, zaraz 7 miesięcy![]()