• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

In vitro 2024 - refundacja

To samo co przed transferem ( ja na sztucznym cyklu bylam wiec estrofem 3x1, duphaston 3x1 i cyclogest 3x1 , encorton 1, acard 1) I tak przez chyba pol ciazy... jakos w połowie chyba całkiem sie schodzi z tych leków
Czy któreś z tego to zastrzyki do trzymania w lodówce i podawania i konkretnej godzinie? Generalnie wie. Że zawsze moze lekarz przepisać co innego ale pytam z ciekawości jak to było u ciebie :)

reklama
Ja mam jedno i drugie. Na wizycie przed transferem pytałam lekarza, czy nie trzeba wyciszyć, to powiedział, że leki ktore biorę w tym celu działają.
Tzn. jakie leki?
Tutaj chodzi głównie o to, że te kosmiczne dawki hormonów podczas stymulacji zaostrzają rozwój endo i adeno. Taki zaogniony stan zapalny w macicy może utrudniać implantację - dlatego robi się wyciszenie, zastrzykami (Diphereline, Zoladex) czy np. tabletkami Ryeqo. Wiedziałam o tym już wcześniej, bo trochę się "dokształcałam" w temacie IVF na własną rękę przed rozpoczęciem procedury, ale widzę że lekarz też idzie tym tropem i jestem zadowolona 😉 Wybrałam go właśnie dlatego, że jest specem w zakresie IVF przy endometriozie (dr Kaczyński, Invimed Mokotów).

Moj mąż ma to samo 🫣🫣 Nie mysl tak, myśl że niedługo w twoim brzuchu zamieszka twoje dziecko. że będziesz najlepsza mama na świecie.
swoją drogą o żadnym statku nie słyszałam 🫣🫣
A nie, mnie w ogóle to nie rusza pandemię też przetrwaliśmy :D
Na statku jest jakiś wirus, trzy osoby nie żyją a reszta nie może opuszczać pokładu 🙈

reklama
No właśnie nie mam pojęcia które leki, z tych przez niego przepisanych, miałyby wykazywać takie działanie, bo na tą chwilę biorę Oestrogel, Estrofem, Besins, Utrogestan, Acard, Encorton, Prolutex. Ja nie mam wiedzy, to mój pierwszy transfer, ale nie widzę w tym zestawie czegokolwiek, co miałoby mieć takie działanie. Nie chcę tego głośno mówić, ale mam takie wrażenie, że nie podchodzą indywidualnie do pacjentki. Nie wiem też czy w takim przypadku jak mój, powinny zostać wdrożone jakieś inne leki. Jak pytałam prowadzącego to powiedział, że on to wszystko bierze pod uwagę. 🤯

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry