• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

in vitro z komórką dawczyni

A mówił jak temu zapobiec w kolejnym cyklu? Jakieś większe dawki estrogenów?

Robimy "down regulation" za pomocą Diphereline. Włączyłam progesteron, jutro zastrzyk Diphereline, kolejne kilkanaście dni na Estrofemie oraz Cyclogeście. W dniu 5.09 wszystko odstawiam, czekam na miesiączkę i zaczynamy od nowa cykl transferowy.

Szkoda mi tego cyklu, bo endometrium ładne, trójlinijne i poziomy hormonów na początku cyklu były książkowe :( Trudno, nic z tym nie zrobię.

reklama
Robimy "down regulation" za pomocą Diphereline. Włączyłam progesteron, jutro zastrzyk Diphereline, kolejne kilkanaście dni na Estrofemie oraz Cyclogeście. W dniu 5.09 zewszystko odstawiam, czekam na miesiączkę i zaczynamy od nowa cykl transferowy.

Szkoda mi tego cyklu, bo endometrium ładne, trójlinijne i poziomy hormonów na początku cyklu były książkowe :( Trudno, nic z tym nie zrobię.
No pewnie ze szkoda ale z drugiej strony z naturą nie wygrasz

No pewnie ze szkoda ale z drugiej strony z naturą nie wygrasz
Jasne, że tak. Ale wiesz jak to jest jak człowiek się na coś nastawia ;)

Z drugiej strony cieszę się, że odwołali ten transfer. Zaliczyłam już klinikę, która transferowała z pęcherzykiem w jajniku na sztucznym cyklu.

A co u Was? Jak się czujesz? Jak Ania ogarnia rzeczywistość po drugiej stronie Maminego brzucha? Ogarnęłyście już kupkę?

hej hej. Dziękuję, ogolnje dobrze. Nawet odwazylam sie kupic kilka pajacykow i pomyslec o łóżeczku. :-) jak dajecie/ łyście radę w upaly? no i jak zaparcia? ( nic minnie wyskakiwalo, ze sa nawe info na naszym forum, eh ta tachmologia)
Mi się najbardziej sprawdzają zestawy bodziak i polspiochy (spodenki ze stopkami). Pajacyki na noc. Z mebli mam Klupś komodę z przewijakiem i lozeczko (leżała raz, po powrocie ze szpitala, do zdjęcia :) i dostawka Lionello ;) upały masakra dla mnie bo po ciąży została mi upiorna nadpotliwosc. Kupa marnie, zwykle konieczny czopek lub rurka choć dziś o dziwo samo poszło. Ogarnelysmy już neurologa, usg bioderek i okulistę (wyszła zaćma punktowa), jeszcze czeka fizjoterapeuta dla dzidzi i urofizjo dla mnie w celu uruchomienia blizny po cc, z ostrzykiwaniem tropokolagenem…. Same atrakcje ….

Mi się najbardziej sprawdzają zestawy bodziak i polspiochy (spodenki ze stopkami). Pajacyki na noc. Z mebli mam Klupś komodę z przewijakiem i lozeczko (leżała raz, po powrocie ze szpitala, do zdjęcia :) i dostawka Lionello ;) upały masakra dla mnie bo po ciąży została mi upiorna nadpotliwosc. Kupa marnie, zwykle konieczny czopek lub rurka choć dziś o dziwo samo poszło. Ogarnelysmy już neurologa, usg bioderek i okulistę (wyszła zaćma punktowa), jeszcze czeka fizjoterapeuta dla dzidzi i urofizjo dla mnie w celu uruchomienia blizny po cc, z ostrzykiwaniem tropokolagenem…. Same
Mi się najbardziej sprawdzają zestawy bodziak i polspiochy (spodenki ze stopkami). Pajacyki na noc. Z mebli mam Klupś komodę z przewijakiem i lozeczko (leżała raz, po powrocie ze szpitala, do zdjęcia :) i dostawka Lionello ;) upały masakra dla mnie bo po ciąży została mi upiorna nadpotliwosc. Kupa marnie, zwykle konieczny czopek lub rurka choć dziś o dziwo samo poszło. Ogarnelysmy już neurologa, usg bioderek i okulistę (wyszła zaćma punktowa), jeszcze czeka fizjoterapeuta dla dzidzi i urofizjo dla mnie w celu uruchomienia blizny po cc, z ostrzykiwaniem tropokolagenem…. Same atrakcje ….
Rzeczywiscie "atrakcji " nie brakuje , nie da sie nudzic z Anią :-) Na Instagramie czasem ogladam e_fizjoteka - ciekawe wskazowki czy informacje , moze znasz ?
A zaćma wyszla na rutynowych badaniach i co z tym mozna zrobic?
Będę sie odzywac po wskazowki, poki co chyba zrezygnuje z przewijaka, nie wiem czy to az tak bedzie potrzebne mi . Warto? nie warto?

Hej u mnie leci pierwsze podejście z KD... pierwsze i ostatnie... bo już tego wystarczy mi...
W skrócie dla niewtajemniczonych - 4 procedury na moich komórkach - efekt 1 zarodek, który padł w 1 dobie...

Zobaczymy czy w przypadku KD też mnie zastanie 0... wszystko się okażę w kolejnym tygodniu... w poniedziałek zapładniają... Brrr nawet nie chce myśleć... brrr....

Rzeczywiscie "atrakcji " nie brakuje , nie da sie nudzic z Anią :-) Na Instagramie czasem ogladam e_fizjoteka - ciekawe wskazowki czy informacje , moze znasz ?
A zaćma wyszla na rutynowych badaniach i co z tym mozna zrobic?
Będę sie odzywac po wskazowki, poki co chyba zrezygnuje z przewijaka, nie wiem czy to az tak bedzie potrzebne mi . Warto? nie warto?
Ja korzystam z 2 przewijakow :) w pokoju dzidzi jeden i obok niego „stanowisko robocze” czyli stolik z Ikei ze wszystkim co potrzebne pod ręką czyli pamperki, podkłady, bodziaki, kremy. Na zdjęciu - przed porodem, teraz tam znacznie większy bałagan 🤣Mam tez drugi składany (taki turystyczny na stelażu) i ten używam jak się kąpie żeby mieć gdzie w łazience odłożyć i wysuszyć dzidzie po wyjęciu z wanienki. Kąpie wstawiając jej wanienkę do mojej wanny żeby nie podnosić wanienki z wodą bo za ciężka.
Skierowanie do okulisty dostała bo wczesniak. I tak poszłam prywatnie bo na NFZ bez szans w takim terminie jak zalecili. Wyszło punktowe przymglenie soczewki w jednym oku, nie zniknie, jeśli się powiększy to zabieg a jeśli zostanie takie - będzie widziała ok.

Załączniki

• B53748F9-D894-4835-A590-25CDE1D4CA86.jpeg
    B53748F9-D894-4835-A590-25CDE1D4CA86.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 130
reklama
o wlasnie o takim rozwiazaniu bardziej mysle - robocze stanowisko i przewijak na komodzie , bo chce zminimalizowac ilosc gadżetów. zobaczymy jak sie to uda. Puchaty koci asystent pomaga? jest śliczny. ;-) Ania bedzie miala bodzce do rozwoju.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry