reklama

irlandzki paszport dla malucha

badz dobrej mysli.
sluchaj a nie moglabys zadzwonic do ppsowni i poprosic o duplikat dowodu wydania ppsa??
moge ci podac nr z listu z moim ppsem.
nr jest uniwersalny przeciez.
ja tam dzwonilam jak np zmienialam adtres czy cos i oni to uaktualniali :)
myslisz ze jest taka opcja?mnie sie zawsze wydawalo ze takie pismo dostaje sie tylko raz i koniec...:eek:

reklama
myslisz ze jest taka opcja?mnie sie zawsze wydawalo ze takie pismo dostaje sie tylko raz i koniec...:eek:
nie wiem,ale warto spróbowac.
skoro uaktualniasz tam dane to przecież możesz chyba wystąpic o potwierdzenie wydania ppsa prawda??
tymbardziej,że jesteśmy po prostu ludźmi a taki list przecież czasem się po prostu zagubi.

madbebe- jest taka mozliwosc, mnie jak wyslali pierwszy raz dok.nadania PPS i nigdy go nie dostalam albo ktos wyrzucil, poszlam do nich i powiedzialam ze to tyle trwa a on mi wypisal recznie, przybil pieczatke i taki mam- wszedzie mi honoruja:tak:

nie no ja rozumiem,z tym,ze mi nie chodzi o papier na ktorym figuruje nr PPS,tylko taki,z data jego wydania..:-(A.oczywiscie nie mial czasu zadzwonic...:/

dziewczyny co do irlandzkiego paszportu to jesli się wysyła p60 to oryginał czy kopie??
jesli oryinał to czy go odsyłają nawet jesli by się nie dostało paszportu??

czesz dziewczyny mam pytanie:: czy jesli rodzice maja polskie paszporty a dziecko irlandzki to czy np przy odprawie na lotnisku warto miec akt urodzenia dziecka?? czy nie beda sie czepiac o rozne paszporty?? i czy nie kaza sobie udowadniac ze to dziecko to faktycznie nasze dziecko Zwlaszcza na polskich lotniskach bo w polsce wszystkiego mozna sie spodziewac... :confused2:

Ostatnia edycja:
dziewczyny co do irlandzkiego paszportu to jesli się wysyła p60 to oryginał czy kopie??
jesli oryinał to czy go odsyłają nawet jesli by się nie dostało paszportu??
Tak,tylko oryginaly wszystkich dok.Nie martw sie,zawsze wszystko zwracaja.
czesz dziewczyny mam pytanie:: czy jesli rodzice maja polskie paszporty a dziecko irlandzki to czy np przy odprawie na lotnisku warto miec akt urodzenia dziecka?? czy nie beda sie czepiac o rozne paszporty?? i czy nie kaza sobie udowadniac ze to dziecko to faktycznie nasze dziecko Zwlaszcza na polskich lotniskach bo w polsce wszystkiego mozna sie spodziewac... :confused2:
My nie mielismy problemow mimo roznych paszportow.Nie mialam aktu urodzenia,ale i nikt o to nie pytal.Moze,gdyby kazdy mial inne nazwisko?Ale,tak to nie sadze.

reklama
hichotka-powiedziano nam ze takich spraw przez telefon zalatwic nie mozna:eek:(mowie o tym liscie z PPSowni),wiec malz musi wziac chociaz z pol dnia wolnego i kwitnac w kolejce:eek:
nic nie idzie po mojej mysli:wściekła/y:szlag!:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry