reklama

irlandzki paszport dla malucha

reklama
A declaration made under section 6B(2) of the Act shall—
(a) if made in the territory of the State, be made before one of the following persons recognised or
acting as such within the State:
(i) a notary public,
(ii) a commissioner for oaths,
(iii) a peace commissioner,
(iv) a minister of religion stating his or her denomination and address of place of
worship,
(v) a member of Dáil Éireann or Seanad Éireann or a member of the European
Parliament for a constituency within the State,
(vi) a member of a local authority for the purposes of the Local Government Act 2001
(No. 37 of 2001),
(vii) a barrister or solicitor,
(viii) a registered medical practitioner for the purposes of the Medical Practitioners
Acts 1978 to 2002, or
(ix) a qualified teacher who is a member of the teaching staff of a primary or
secondary school or a third level institution,
(b) if made in any place other than the territory of the State, be made before one of the
following persons:
(i) a person to whom section 5 of the Diplomatic and Consular Officers (Provision
of Services) Act 1993 (No. 33 of 1993) applies,
(ii) a notary public,
(iii) any person who is, by the law of the country in which the declaration is made, a
commissioner for oaths or other person authorised to take affidavits and for that
purpose to administer oaths.

Takze teoretycznie wybor mamy duzy A w praktyce to wszystko zalezy jaki urzednik bedzie zajmowal sie naszym wnioskiem :eek: Z tego co zdazylam zauwazyc najbezpieczniej do prawnika isc bo tego nie podwazaja.....
co racja to racja.podpisu prawnika się nie przyczepią na bank.

mi forme A podpisywal lekarz......
ja odeslalam we wtorek zeszlego tygodnia potwierdzenie rezydentury(p 60) i do tej pory cisza.....

ja wysylalam 3 dni temu Babeczka na poczcie mi powiedziala ze strajk jakis maja i ludzi brak wiec na paszport trzeba bedzie poczekac troszke dluzej ok 4 tygodnie Ale jaki bedzie rzeczywisty czas oczekiwania tego niewie nikt :sorry:

dzindusia no mają strajk włoski przez co robota im się napiętrzyła mi babka na poczcie powiedziała że za passport express trzeba czekać 22 dni robocze :dry: dokładnie w 22 dniu zadzwoniła do mnie babka że form A nie przez tą osobę co trzeba podpisana i mam wysłać jeszcze raz :eek::sorry::sorry::sorry: całe szczęście że jednak zdecydowałąm sie że nie dojadę do chłopaków w pl bo teraz bym sie nie źle wkurzała :sorry2:

dzindusia no mają strajk włoski przez co robota im się napiętrzyła mi babka na poczcie powiedziała że za passport express trzeba czekać 22 dni robocze :dry: dokładnie w 22 dniu zadzwoniła do mnie babka że form A nie przez tą osobę co trzeba podpisana i mam wysłać jeszcze raz :eek::sorry::sorry::sorry: całe szczęście że jednak zdecydowałąm sie że nie dojadę do chłopaków w pl bo teraz bym sie nie źle wkurzała :sorry2:

kurcze nie mieli sobie kiedy tego strajku urzadzac :dry: a jeszcze jak sie okaze ze bede musiala p60 dosylac to jeszcze bardziej sie to wszystko przedluzy :dry::dry:

reklama
moze ta cisza oznacza drukowanie paszportu..;-)
u mnie najpierw przez 4 tyg byl stastus has been registered.pozniej babka wyslala nam ten list z prosba o udokumentowanie pobytu meza za rok 2009,i jak doslalismy te dokumenty to juz od razu status wskoczyl ,ze juz go drukuja i beda wysylac.
wszystko zajelo troszke ponad 4 tyg i wtedy tez juz strajk byl.
nie wiem czemu jedni czekaja wiecej a drudzy mniej.chyba łup szczescia czyja aplikacja i komu wpadnie w rece.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry