reklama

irlandzki paszport dla malucha

reklama
aga nie sadze.
podejrzewam ze w ciagu kilku dni albo dostaniesz list z prosba o doslanie czegos,ale po prostu wysla papiery razem w paszportem.
badz dobrej mysli.
3mam kciuki

aga-nic mi nie mow lepiej.ja juz gwizdze na to,doslownie.Dzis dostalam kolejny zwrot,z prosba o udokumentowanie calego roku 2006 i 2007:sorry2:
Zadzwonilam do pai,ktora sie podpisala pod papierkiem, i ktora to baardzo milutkim glosem zakomunikowala mi ze p60 nie uwzgledniaja jakichs tam tygodni i zebym wyslala cos innego.jedyne co mi przyszlo do glowy z wymienionych tam dokumentow to payslipy wiec 'upchalam je noga' do koperty,bo troche tego jest z 2ch lat,dolaczylam liscik (oczywiscie moj maz i tak wszystkich nie ma,ale to zadna nowosc) i zobaczymy...To juz ostatnie moje 'odwolanie'.Powaznie,mam uz po dziurki w nosie.Stracilam za duzo czasu na smieszne procedury i zaluje ze nie pojechalam do Dublina:dry:

nie no nie doluj mnie Madbebe......ja wyslalam tylko P 60 za 2006,2007,p 45 za 2008,p 60 za 2009....wiecej im chyba dac nie moge ,bo moj nawet payslipow nie dostaje.....
a swoja droga na jakiej podstawie w takim razie daja paszport jak matka aplikuje a nie pracowala tu?????????????????

aga na podstawie tego ile tu jesteś od dnia robienia ppsa.
a skoro jesteś tu załóżmy 4 lata to musiałaś przez ten okres brac jakieś tam zasiłki,prawda?
chociaż z drugiej str dobre pytanie,bo jeśli np moja siora mieszka tu 4 lata,nie przepracowala ani jednego dnia,a jedyne co bierze to ChB to jeśli chcieliby żeby udokumentowała stały pobyt przez te lata to niby jak?
pewnie by sie wykręcili od wyrobienia paszportu .
madbebe ode mnie chcieli dowodu na pobyt meza z 2009,bo niestety nie mialam p60,wiec zrobilam tak jak Ty.Tyle tylko,ze my wyslalismy 3 psze z poczatku roku,ze srodka i 3 ostatnie payslipy :)
nie wiem co oni Ci takie problemy robia,co za bezsens.
czy to naprawde az taki problem wyrobic dziecku paszport?łachę robią,że masakra.

reklama
nie no nie doluj mnie Madbebe......ja wyslalam tylko P 60 za 2006,2007,p 45 za 2008,p 60 za 2009....wiecej im chyba dac nie moge ,bo moj nawet payslipow nie dostaje.....
a swoja droga na jakiej podstawie w takim razie daja paszport jak matka aplikuje a nie pracowala tu?????????????????
nie mam takiego zamiaru.Sama tez juz nie bede sie wqrzac,bo szkoda zdrowia..
ja powinnam udowadniac pobyt od pazdziernika 2006,a ona chce caly 2006:confused:ale juz 2005 odpuscila..:confused2:wystarczylo wyslac odpowiedni cytat z CI:sorry2:

aga na podstawie tego ile tu jesteś od dnia robienia ppsa.
a skoro jesteś tu załóżmy 4 lata to musiałaś przez ten okres brac jakieś tam zasiłki,prawda?
chociaż z drugiej str dobre pytanie,bo jeśli np moja siora mieszka tu 4 lata,nie przepracowala ani jednego dnia,a jedyne co bierze to ChB to jeśli chcieliby żeby udokumentowała stały pobyt przez te lata to niby jak?
pewnie by sie wykręcili od wyrobienia paszportu .
madbebe ode mnie chcieli dowodu na pobyt meza z 2009,bo niestety nie mialam p60,wiec zrobilam tak jak Ty.Tyle tylko,ze my wyslalismy 3 psze z poczatku roku,ze srodka i 3 ostatnie payslipy :)
nie wiem co oni Ci takie problemy robia,co za bezsens.
czy to naprawde az taki problem wyrobic dziecku paszport?łachę robią,że masakra.
jak widac dzien wyrobienia ppsa nie ma tu zadnego znaczenia:sorry2:
zasilki pobierane z socjala tez sa dowodem pobytu,bo przeciez nie daja,jesli jestes poza granicami;co chwile sa listy kontrolne z CHB..
tez bym wyslala kilka,gdybym wiedziala jakiego okresu jej brakuje.Niech ma,nie bede jej zalowac.Jak chce,moge jej doslac z kolejnych 2ch lat,niech mi tylko przysle koperte..
dla mnie to jest jakies totalne nieporozumienie i zero sprawiedliwosci,konsekwensji itp.
Ale jak mowilam,plakac nie bede:no:
MartaF-wiec widzisz sama..U Ciebie 3lata..czyzby prawo znowu sie zmienilo?????;-):-D:confused::baffled:paranoja...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry