reklama

irlandzki paszport dla malucha

wiec Pani szanowna powiedziala ze sie przepisy zmienily(chyba od wczoraj,bo jakos inni dostali )i trzeba udowodnic pobyt przez 4lata przed urodzeniem malej.A.powiedzial jej ze w takim razie wysle jej bilet autobusowy z maja 2005,ktorym tu przyjechal,a ona zeby wyslal..:eek::-D

reklama
Madbebe, Aga - nasz Sasha ma irlandzki paszport, my musieliśmy udowodnić pobyt z trzech lat przed urodzeniem. Cała procedura trwała może z 10 dni. Paszport jest na 3 lata. Za chwilę będziemy wysyłać dokumenty dla Ignasia.

Właśnie mi sie zmienił status : Received on 25/05/2010 and is being checked.:-D:-D:-D ciekawe czy u mnie coś wymyślą ja to nie czekaąłm i od razy wszystkie P60 i list z nadaniem pps wysłałam ;-)

dziewczyny wspolczuje wam, ja wysylalam papiery zaraz na poczatku roku i odeslali nam tylko z prosba o udokumentowanie czegos tam ale juz nawet nie pamietam, wiem tylko ze wysylalam na siebie, P nie ma jednego P60, a ja i tak bylam w stanie udokumentowac swoj pobyt z 3 lat. Teraz przypominam sobie ze w wiadomosciach na poczatku roku mowili cos ze beda zmiany o przydzielaniu paszportow ,chcieli ograniczyc ilosc . POWODZENIA

:-(:-(:-(
ja nic nie rozumiem:wściekła/y:Odeslali mi wszystko z powrotem,tzn. p60 ktore dolaczylam jak mi hichotka doradzilas z 2006-2009 i dokladnie to samo pismo z prosba o te dokumenty i nic poza tym:eek::-(U mnie chca od 8.10.05 do 7.10.09,wiec jak to jest w koncu bo juz mnie szlag trafia.Jednym przyznaja po udowodnieniu 3ch lat a innym nie,czy co?:wściekła/y:
madbebe przykro mi,że masz takie problemy.
ja Ci napisałam co ja zrobiłam i u nas przeszło.
Kurcze z tymi przepisami to nie sądzę żeby się zmieniły z dnia na dzień.
Wiesz jak niektórzy urzednicy pdochodzą do obcokrajowców,myślę,że trafiłaś właśnie na takiego gbura.
Wyślij ten bilet i wtedy nie będą się mieli do czego przyczepic.
3mam kciuki.

madbebe przykro mi,że masz takie problemy.
ja Ci napisałam co ja zrobiłam i u nas przeszło.
Kurcze z tymi przepisami to nie sądzę żeby się zmieniły z dnia na dzień.
Wiesz jak niektórzy urzednicy pdochodzą do obcokrajowców,myślę,że trafiłaś właśnie na takiego gbura.
Wyślij ten bilet i wtedy nie będą się mieli do czego przyczepic.
3mam kciuki.
oby...:-(musze go najpierw znalezc..Swoje papiery trzymam w jednym miejscu,ale takie dupstwa niepotrzebne na strychu:eek:Ciekawe czy w ogole tam jest:eek:Poza tym nie wiem czy bylby on jakas gwarancja,albo dowodem:-(No nic,zobaczymy.a tak nie chcialam gnac do Dublina:wściekła/y:

reklama
oby...:-(musze go najpierw znalezc..Swoje papiery trzymam w jednym miejscu,ale takie dupstwa niepotrzebne na strychu:eek:Ciekawe czy w ogole tam jest:eek:Poza tym nie wiem czy bylby on jakas gwarancja,albo dowodem:-(No nic,zobaczymy.a tak nie chcialam gnac do Dublina:wściekła/y:
badz dobrej mysli.
sluchaj a nie moglabys zadzwonic do ppsowni i poprosic o duplikat dowodu wydania ppsa??
moge ci podac nr z listu z moim ppsem.
nr jest uniwersalny przeciez.
ja tam dzwonilam jak np zmienialam adtres czy cos i oni to uaktualniali :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry