reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witam się w piątkowy poranek :)
Kurcze tak szybko zleciały te dwa tygodnie buuu :(:-( juz sie nastawiam psychicznie na powrót do pracy a bylo tak fajnie w domeczq :tak::tak: Mam jakies mieszane odczucia troszke sie boje :baffled::baffled:
Pełna Ysia myslenie pozytywne jest najwazniejsze aby wam ten czas leciał tak szybko jak mnie :):tak::tak:

reklama
Też się witam:-)
Mocne kciukasy za dziewczyny zbliżające się do testowania:tak:
Pole a Tobie życze sukcesy jak u Pełnej, to że się nie udało to jedno, ale wydaje mi się że to daje nadzieje na to że się wreszcie kiedyś uda, oby jak najszybciej. Nie ma co gdybać, co jesli by był dupek lub luteina, jesli zarodek była słaby, lub miał jakąś wadę to nawet dzięki tabletkom by nie przetrwał. Wspomagamy nature, oszukać jej nie umiemy:sorry2:
Trzymaj się ciepło.

Sprawdziłam Pełna, :-( nie dla mnie ta oferta
O zakwalifikowaniu pary pacjentów do zabiegu zapłodnienia pozaustrojowego in vitro z dofinansowaniem decyduje:

- przedział wiekowy ( 20 - 42 lata )
- kolejność zgłoszenia
- poziom rezerwy jajnikowej AMH ( wynik musi być w granicach normy )
moje 0,4 znacznie odbiega od normy:zawstydzona/y:

Takie kryteria są chore, bo przecież to nie moja wina że spartolili zabieg, ciachając jajnik bez żadnej delikatności dziewczynie w wieku 24 lat:wściekła/y: I nie moja wina że mam endometriozę:wściekła/y:
Nie mam żadnych nalogów, po za jedna kawą dziennie, zdrowo się odżywiam, unikam konserwantów, sztucznego jedzenia itd
Uważam że jest to bardzo krzywdzące

właśnie wiem Gizas że to nie dla Ciebie a szkoda :wściekła/y:
jak ja bym potrzebowała to tez bym się nie załapała...a tak naprawdę za wyjątkiem AMH to zupełnie zdrowa jestem :wściekła/y:
chore to wszystko

a my mamy problemy na budowie i moi dwaj szefowie wymyślili, że ja jako kobieta mam jechać we wtorek w delegację do Krakowa żeby ich tam uspokoić :szok: na razie mówię że nie jadę bo się boję sama pociągiem 800km i takie tam, ale nalegają coraz bardziej...kur....e , nie wiem co im powiedzieć czemu nie mogę

Cześć dziewczyny, dzięki za ciepłe słowa:happy2:
Szybko sie pozbieralam, bo mam kochane przyjaciółki, które od razu zaczęły "działać"...
Tak długo nade mną stały, aż nie zadzwoniłam do lekarki.
A ta powiedziała, ze wbrew pozorom to dobry znak, bo coś sie zaczęło dziać i tak jak poprzednio stawia na za grube endometrium.
Ja oczywiście juz w panice przeczytałam co było o endometriozie i mówię do niej, ze teraz jak przypuszcza, ze mam endometrioze to co dalej?
A ona, ze żadnej endometriozy ona nie przypuszcza i ze mam przestać sie nakrecac, bo to dwie rozne sprawy.
Jestem zaraz po wizycie u niej w przyszłym tygodniu umówioną juz na histeroskopie( tak tak znowu przyjaciółki...).
Więc chyba wróciłam na dobre tory.

Cześć dziewczyny :):):-):-)
Nie było mnie tu wieki ale cały czas o Was myślałam i trzymałam kciuki za staranka :tak::tak::-)

Wszystkich postów na razie nie udało mi się przeczytać ale w wolnej chwili uzupełnię :tak:

Pełna jak przeczytałam o Twoim naturalsiku to się normalnie ze szczęścia poryczałam :-):-) GRATULACJE !!!!

Ysia również GRATULUJĘ maleństwa :):)

Bluesky
bardzo mocno trzymam kciuki za komóreczki żeby się ładnie dzieliły i za transfer zakończony II tłustymi krechami :-):-)

U mnie dziewczyny bez zmian, do 3 Iui nie podchodziłam i już nie będę, chyba że mnie doktorek na wizycie w grudniu przekona, ale chyba raczej się nie dam.... :-) A tak to mamy zaplanowane z emkiem na kwiecień inv, także idę w grudniu z doktorkiem wszystko omówić :-):-)

Gizas to w niewielkim odstępie czasu będziemy obydwie podchodzić :tak::-) :-):-) i wierzę, że się w końcu uda zostać szczęśliwymi mamuśkami :tak::-):-)

Gizas mam jeszcze do Ciebie pytanko, czytałam na forum in vitro że dziewczyny razem z witaminami biorą jeszcze dodatkowo propolis i mleczko pszczele - do kiedy można brać te witaminy i dodatkowe suplementy ???? można to brać do punkcji, czy trzeba przerwać zaczynając brać zastrzyki i leki do inv ??? bo normalnie zielona w tym temacie jestem :baffled::baffled: a jeszcze mam sporo czasu to chciałam się wszystkiego dowiedzieć :-):-)

Dziewczyny jeszcze raz serdecznie Was wszystkie pozdrawiam :-):-):-)

reklama
Do góry