reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Zakwalifikowano nas:biggrin2: Torbieli nie ma, kończę antyki, czekam na @ i od 2 dc gonal f 225.
Dziś zrobiliśmy badania na chlamydie, hiv, hbs i inne.
Czyli za dwa tygodnie mniej wiecej zaczynam stymulację:biggrin2:Leki już czekają w lodówce:-)

reklama
Gizas super :-) Moje gratulacje :tak: No to teraz ruszysz z kopyta i zanim się obejrzysz a będziesz w ciąży :tak:

Blue dziękuję za opis punkcji, jakoś nie śmiałam Cię o to prosić, myślałam, że nie chcesz do tego wracać.

Dziękuję dziewczyny za kciuki za dzisiejszą IUI. Poszło wyjątkowo sprawnie, nie było kolejki ani do recepcji/kasy, ani do lekarza. Weszłam 8 minut przed czasem :szok: jak nigdy, aż zajrzałam do gabinetu czy to na pewno mój gin przyjmuje, czy może ktoś inny ;-) Po IUI na podglądanku widziałam, że pęcherzyki jeszcze nie pękły, ten malutki urósł do 13 mm więc na niego nie liczymy a dwa pozostałe do 18 i 19 mm, niby małe ale gin mówił, że mam już płodny śluz więc lada moment powinny pęknąć. W sumie czuję kłucie już od godz 13 z przerwami. Mówi, że skoro już mam płodny śluz to w sumie nie musiałam brać Ovitrelle bo i tak pękną ale skąd miałam wiedzieć:confused: Byłoby prawie 200 zł. w kieszeni, tzn w zapasie, chociaż nie wiem czy przy IFV by mi się przydał więc nie ważne. Znowu się czegoś nauczyłam, całe życie myślałam, że płodny śluz robi się z płynu po pękniętych pęcherzykach a tu się okazuje, że pęcherzyki sobie a śluz sobie :szok: Luteinę mam brać dopiero od niedzieli więc super mi pasuje bo jadę na weekend do SPA, piątek i sobotę mogę moczyć dupsko w basenach, jacuzzi itp. Nawet pytałam czy mogę, sauny w sumie nie lubię ale mówi, że ja mogę, tylko M ma się trzymać od sauny z daleka, podobno wysoka temperatura szkodzi żołnierzykom (tego też nie wiedziałam). Gin miał chwilę czasu bo nie miał wyników stuningowanych żołnierzyków więc zrobił mi symulację do rządówki i twierdzi, że w październiku się zakwalifikujemy. Opowiadał mi, że wczoraj miał pierwsze wizyty, aż 8, z tego 3 tylko przeszły. Mówi, że to trudna praca, bardzo niewdzięczna bo strasznie mu się od ludzi odrzuconych obrywa a on nie ma na to wływu. Jest specjalny kalkulator, wpisuje się wszystkie dane i albo się kwalifikuje albo nie, on nic nie może na to poradzić. Mówi, że jak będzie za niski wynik AMH to dać FSH, dziwne bo ktoś pisał, że jednak musi być AMH. Mam nadzieję, że aż tak bardzo mi nie spadło od lutego.Tak więc beta około 5 sierpnia i luzik do 9 października:-)

Hej dziewczyny. Już tu kiedyś zaglądałam, a teraz wygląda na to, że jednak zawitam na dobre. Mam za tydzień HSG a potem jak nie pomoże, to już mi insemka zostaje. Fajnie Was poczytać, bo niewiele wiem o tym. Jeszcze mój habby nie bardzo chce się na insemkę zdecydować, bo wolałby "naturalnie". Też bym wolała, ale po 2 latach starań, już mi obojętne, jak się cud poczęcia dokona :-)

Hej
Kasik jak mam dni płodne to zawsze mam płodny śluz i lekarz o tym wie i mimo tego daje mi ovitrele więc wg mnie to dobrze że wzięłaś. A ten kalkulator zrobiła sobie invicta na swój użytek czy wszystkich obowiązuje, wiesz może?

A ja mam pecha bo pomimo brania lutki mam jakieś plamienia więc to chyba @ się dobija :-( aby jeszcze ciut go powstrzymać wzięłam dodatkową lutke i skrócimy wyjazd o 1 dzień. U doktorka pojawię się dzień za późno niż przykazał więc nie wiem co będzie z tego cyklu :-(

Ostatnia edycja:
Smerfeta nie mam pojęcia jak jest z tym kalkulatorem ale myślę, że to odgórny wymóg. Mi też luteina nie przesunęła @ w poprzednim cyklu, miałam minimalne plamienie 2 dni, myślałam, że to jeszcze nie @ ale teraz analizując moment owulacji musiała być to już ona :-(

Kasik, trzymam kciuki za wynik bety &&&&&& Zgadzam się ze Smerfetą, śluz płodny niczego nie gwarantuje, u mnie zawsze pojawiał się na jakiś czas przed pęknięciem. Myślę, że dobrze, że wzięłaś Ovitrelle.

reklama
Dziękuję dziewczyny za kciuki za dzisiejszą IUI. Poszło wyjątkowo sprawnie, nie było kolejki ani do recepcji/kasy, ani do lekarza. Weszłam 8 minut przed czasem :szok:
Jest specjalny kalkulator, wpisuje się wszystkie dane i albo się kwalifikuje albo nie, on nic nie może na to poradzić. Mówi, że jak będzie za niski wynik AMH to dać FSH, dziwne bo ktoś pisał, że jednak musi być AMH. Mam nadzieję, że aż tak bardzo mi nie spadło od lutego.Tak więc beta około 5 sierpnia i luzik do 9 października:-)

Kasik fajnie, że tak dobrze poszło.
przestraszył mnie ten kalkulator. nie ma indywidualnego podejścia do pary, tylko jakiś kalkulator??

Hej dziewczyny. Już tu kiedyś zaglądałam, a teraz wygląda na to, że jednak zawitam na dobre. Mam za tydzień HSG a potem jak nie pomoże, to już mi insemka zostaje. Fajnie Was poczytać, bo niewiele wiem o tym. Jeszcze mój habby nie bardzo chce się na insemkę zdecydować, bo wolałby "naturalnie". Też bym wolała, ale po 2 latach starań, już mi obojętne, jak się cud poczęcia dokona :-)

cześć Piaska. powodzenia życzę :-)

jak wy dziewczyny znosicie to wszystko? ja mam okropnego doła. nie myślę o niczym innym, tylko o IUI, o wizycie u lekarza, o tym, że mam już 33 lata, że nie zdążymy mieć dziecka. boli mnie głowa, mózg mi puchnie nawet w czasie snu. czy to minie??

Do góry