Gizas super :-) Moje gratulacje

No to teraz ruszysz z kopyta i zanim się obejrzysz a będziesz w ciąży
Blue dziękuję za opis punkcji, jakoś nie śmiałam Cię o to prosić, myślałam, że nie chcesz do tego wracać.
Dziękuję dziewczyny za kciuki za dzisiejszą IUI. Poszło wyjątkowo sprawnie, nie było kolejki ani do recepcji/kasy, ani do lekarza. Weszłam 8 minut przed czasem

jak nigdy, aż zajrzałam do gabinetu czy to na pewno mój gin przyjmuje, czy może ktoś inny ;-) Po IUI na podglądanku widziałam, że pęcherzyki jeszcze nie pękły, ten malutki urósł do 13 mm więc na niego nie liczymy a dwa pozostałe do 18 i 19 mm, niby małe ale gin mówił, że mam już płodny śluz więc lada moment powinny pęknąć. W sumie czuję kłucie już od godz 13 z przerwami. Mówi, że skoro już mam płodny śluz to w sumie nie musiałam brać Ovitrelle bo i tak pękną ale skąd miałam wiedzieć

Byłoby prawie 200 zł. w kieszeni, tzn w zapasie, chociaż nie wiem czy przy IFV by mi się przydał więc nie ważne. Znowu się czegoś nauczyłam, całe życie myślałam, że płodny śluz robi się z płynu po pękniętych pęcherzykach a tu się okazuje, że pęcherzyki sobie a śluz sobie

Luteinę mam brać dopiero od niedzieli więc super mi pasuje bo jadę na weekend do SPA, piątek i sobotę mogę moczyć dupsko w basenach, jacuzzi itp. Nawet pytałam czy mogę, sauny w sumie nie lubię ale mówi, że ja mogę, tylko M ma się trzymać od sauny z daleka, podobno wysoka temperatura szkodzi żołnierzykom (tego też nie wiedziałam). Gin miał chwilę czasu bo nie miał wyników stuningowanych żołnierzyków więc zrobił mi symulację do rządówki i twierdzi, że w październiku się zakwalifikujemy. Opowiadał mi, że wczoraj miał pierwsze wizyty, aż 8, z tego 3 tylko przeszły. Mówi, że to trudna praca, bardzo niewdzięczna bo strasznie mu się od ludzi odrzuconych obrywa a on nie ma na to wływu. Jest specjalny kalkulator, wpisuje się wszystkie dane i albo się kwalifikuje albo nie, on nic nie może na to poradzić. Mówi, że jak będzie za niski wynik AMH to dać FSH, dziwne bo ktoś pisał, że jednak musi być AMH. Mam nadzieję, że aż tak bardzo mi nie spadło od lutego.Tak więc beta około 5 sierpnia i luzik do 9 października:-)