reklama
Rozwiązanie
kwas foliowy powinno się brać przez cały czas trwania ciąży bo stymuluje układ nerwowy nie tylko noworodka ale i mamy, mało tego niektóre składniki które poleca PTG powinno brać sie nawet podczas karmienia piersią. Ja stosuje u siebie mama dha premium+, ten suplement był ze mną jak się starałam o dziecko, podczas całej ciaży i jak teraz karmie piersią to też ze mną jest. nie miałam żadnych problemów ani zdrowotnych, ani z zajściem w ciąże
marta18691
Fanka BB :)
Cala ciążę powinno się brać
MasterKa
Witam Kobietki zacznę od początku. Spóźnia mi się okres, ale czekam z testem do wtorku,bo juz kilka razy mialam sytuację, ze okres mi się spóźnił. Ale tym razem jest możliwość, że jestem w ciąży. Czy zacząć już brac ten kwas foliowy czy czekać do wizyty u lekarza? Jeżeli faktycznie jestem w ciąży to na ten moment wiadomo, że trudno stwierdzić, który to tydzień. Czy jeżeli zacznę teraz brać to nie będzie za późno? Martwię się tym
marta18691
Można zacząć brać nawet Ci co się staraja kobiety biorą wcześniej 
Profilaktyczne łykanie kwasu Ci nie zaszkodzi, a jeśli starasz się o dziecko, to tym lepiej go regularnie zażywać.Witam Kobietki zacznę od początku. Spóźnia mi się okres, ale czekam z testem do wtorku,bo juz kilka razy mialam sytuację, ze okres mi się spóźnił. Ale tym razem jest możliwość, że jestem w ciąży. Czy zacząć już brac ten kwas foliowy czy czekać do wizyty u lekarza? Jeżeli faktycznie jestem w ciąży to na ten moment wiadomo, że trudno stwierdzić, który to tydzień. Czy jeżeli zacznę teraz brać to nie będzie za późno? Martwię się tym
Jak najbardziej warto przyjmować go przez cały okres trwania ciąży, a także po porodzie.
Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
marta18691
Nie będzie za późno bo skąd miałaś wiedzieć wcześniej ze jesteś w ciążyAle jeżeli faktycznie jestem w ciąży, pewnie jakieś początkowe tygodnie, to nie będzie za późno na branie go? W sensie czy nie za późno go zaczęłam brać? Dziś wzięłam pierwszą tabletke![]()
reklama
MasterKa
Tak się naczytałam o tym i sie zestresowałam trochęNie będzie za późno bo skąd miałaś wiedzieć wcześniej ze jesteś w ciąży
reklama
marta18691
Nie czytaj głupot...Tak się naczytałam o tym i sie zestresowałam trochę![]()