reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak długo brać kwas foliowy

Witam,

Jak długo w trakcie ciąży powinno się brać kwas foliowy? Skoro zapobiega on wadom cewy nerwowej a ukłąd nerwowy kształtuje się w 1. miesiącu to dlaczego wszyscy polecają suplementować go przez 3 misiące w trakcie ciąży lub nawet całą ciążę?

reklama
Rozwiązanie
kwas foliowy powinno się brać przez cały czas trwania ciąży bo stymuluje układ nerwowy nie tylko noworodka ale i mamy, mało tego niektóre składniki które poleca PTG powinno brać sie nawet podczas karmienia piersią. Ja stosuje u siebie mama dha premium+, ten suplement był ze mną jak się starałam o dziecko, podczas całej ciaży i jak teraz karmie piersią to też ze mną jest. nie miałam żadnych problemów ani zdrowotnych, ani z zajściem w ciąże
Witam Kobietki zacznę od początku. Spóźnia mi się okres, ale czekam z testem do wtorku,bo juz kilka razy mialam sytuację, ze okres mi się spóźnił. Ale tym razem jest możliwość, że jestem w ciąży. Czy zacząć już brac ten kwas foliowy czy czekać do wizyty u lekarza? Jeżeli faktycznie jestem w ciąży to na ten moment wiadomo, że trudno stwierdzić, który to tydzień. Czy jeżeli zacznę teraz brać to nie będzie za późno? Martwię się tym

Witam Kobietki zacznę od początku. Spóźnia mi się okres, ale czekam z testem do wtorku,bo juz kilka razy mialam sytuację, ze okres mi się spóźnił. Ale tym razem jest możliwość, że jestem w ciąży. Czy zacząć już brac ten kwas foliowy czy czekać do wizyty u lekarza? Jeżeli faktycznie jestem w ciąży to na ten moment wiadomo, że trudno stwierdzić, który to tydzień. Czy jeżeli zacznę teraz brać to nie będzie za późno? Martwię się tym
Profilaktyczne łykanie kwasu Ci nie zaszkodzi, a jeśli starasz się o dziecko, to tym lepiej go regularnie zażywać.
Jak najbardziej warto przyjmować go przez cały okres trwania ciąży, a także po porodzie.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale jeżeli faktycznie jestem w ciąży, pewnie jakieś początkowe tygodnie, to nie będzie za późno na branie go? W sensie czy nie za późno go zaczęłam brać? Dziś wzięłam pierwszą tabletke :)

reklama
reklama
Do góry