reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

KingaP pisze:
Anik! coraz łaskawszy ten Twój Krystianek!!! Codzinnie spisz dłużej... Super :)

Ja dziś po wizycie u ginki. Okazało się, że nie wszystko ze mną dobrze, bo został jakiś kawałek tkanki, który powinien odlecieć, a u mnie został :( Posmarowała mi czymś i powiedział, żebym przyszła jeszcze za tydzień, zobaczy czy odpadło. Jeśli nie odpadnie, znów mi posmaruje a jesli i to nie pomoże, to bedziemy wycinać... :(

Zastanawiam sie, czy to nie to samo co u Kati? Oczywiście ginka powiedział mi jak to cos sie nazywa, tylko ja zapomniałam... :)

A samo badanie było light :) chyba nie boję się męża...  ;D ;D ;D

U mnie w tlumaczeniu na polski to byla tkanka ziarnista.

Przypomnialo mi sie ze sie Wam nie pochwalilam ze moj synek jest juz obywatelem RP :laugh: Zostal zapisany w polskim USC. Troche klopotwo mielismy z imionami bo urzednik spolszczyl mu imiona, no ale juz odkrecone. Wyszlismy z zalozenia ze kiedys polskie obywatelstwo moze mu sie w zyciu przydac. Pisalam do ministerstwa czy nalezy nam sie "becikowe" bo przeciez my z mezem jestesmy Polakami, Patrys tez no ale przez 3 miesiace nie doczekalam sie odpowiedzi. Juz nawet nie chodzi o te pieniadze ale o sam fakt ze mnie olano.

reklama
wczoraj i ja zapuściłam się do gina - 3 tygodnie po terminie ;) - u mnie wszystko ok, rana po cc super się goi, dostałam receptę na tabletki antykoncepcyjne, ale biję się z myślami, czy je brać...

a teraz z innej beczki - podziwiam dziewczyny, które poruszają się po mieście autobusami podmiejskimi z wózkami!!! mnie się wczoraj nie chciało czekac do 15 na męża, postanowiłam o 12 sama z Agata jechać do lekarza - w jedną stronę jechałyśmy autobusem niskopodłogowym, więc ok, a do domu wracałyśmy zwykłym, wielkim autobusem podmiejskim - koszmar!!!! zaklinowałam się w drzwiach z wózkiem ;D
w życiu nie pojadę już z wózkiem autobusem!!! idę na prawo jazdy, bo mąż nie zawsze może mnie zawieźć tam gdzie w danej chwili sobie umyśliłam ;)

kaśka76 pisze:
a Agatka została z tą położną znajomą?

tak, połozna się nia zajęła, strasznie trudne to dla mnie było - zostawienie jej z obcą osobą, w międzyczasie jak gadałam z ginem, 2x wychodziłam z gabinetu, aż mi głupio było ;)
lekarz zadowolony, bardzo mu się podobała agata, smiał się, że w niczym już nie przypomina tej drobizny (bo to on robił mi cc) ;D

Kati, nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że becikowe przyznawane jest zgodnie z miejscem zamieszkania (dlatego odbiera się je w swojej gminie). Samo obywatelstwo nie wystarczy, chyba trzeba być zameldowanym w Polsce.
Ale w USA te 1000zł to chyba psie pieniądze :laugh:

po dzisiejszym dniu, pełnym wrzasków i płaczu z trudem przypominam sobie jak się nazywam ;D

a teraz mój syn leży u mnie na kolanach, coś tam do siebie gada i jeszcze ma z tego ubaw... ::)

reklama
U nas dzisiaj lepiej, ale wczoraj (na drugi dzień po szczepionce) to była porażka :( Iga nie spała kilkanaście godzin, a piszczała tak, że ja też się popłakałam :( i miałam już w głowie najgorsze myśli..a później usnęła na całą noc i obudziła się słodka i zdrowa :)

Do góry