reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

Aniam, ja tez pije melise i to podwojna,wieczorem,bo sobie ubzduralam ze kiedy pije to potem w nocy Majeczka lepiej spi.Ale to chyba nie zawsze dziala,tak jak widac przez ostatnie dwie noce.Kiedy majka spi ladnie w nocy a przedtem w dzien tez sie przespi z 3 godzinkim to rano tez wstaje usmniechnieta i w cudownym humorze.Gorzej kiedy jest nie wyspana  :-[
Osinka, to raczej nie kolka,bo nie pokazuje ze cokolwiek ja boli.Raczej sie robi takie blednie kolo- im bardziej niewyspana,tym trudniej zasypia,tym bardziej jest zmeczona,tym trudniej zasypia...  :mad:

reklama
Felqua trzymam kciuka za Jasieńka, oby szybko wyzdrowiał!!!

Ivon mnie też uczulali wszyscy na piersi, nawet w ciepłe dni ubieram cieniutkiego polarka bez rękawów, by chronił moje piersi ;) tylko raz wyszłam wieczorem na balkon po kapieli i mnie koszmarnie piersi bolały, teraz też uważam na nie

sylwia532 pisze:
kinga no to teraz macie wlasne autko i nie musicie sie nikogo prosic-no ale teraz nie bedzie wymowki zeby do tesciow nie skoczyc ;)

Będzie, bedzie, ja nie mam prawka, a Rafał ciągle w pracy siedzi, a jak nie siedzi, to też chce nacieszyć się Karolą!!! :)

felqua! uściski :) Badz dzielna!!! :)

Moja Karola ma ostatnio dni Awantury! Już ją nawet nazywam Awnatura!!!
w domu nie może zasnąć, śpi na dworze...

Dziewczyny! Powiedzcie mi, czy w takie upały trzymacie dzieci w wózkach ubrabe w czapki? Ja Karoli zdejmuję, bo ciągle wierzga główką i nie może zasnąć... Ubieram ją w same "opalacze" - takie spiochy bez nogawek...

ja w sotatnie cieplutkie dni zakladałam Emi opaske na uszka ale taka bardziej chyba ozdobna i staram sie jej nie wyciagac z wozka jak wieje
ubieram ja w body z krotkim rekawkiem luz kawtanik i spodenki lub sukieneczke

Krzymek jeździ bez czapiki, w body i krótkich spodenkach, a jak spi to go przykrywam piekuszką - muszę znosić oburzone spojrzenia babć na przystanku... ;D

a powiedzcie mi, czy obcy ludzie też tak bez pytania dotykaja wasze maluchy? - dziś jakaś babka podeszła i zaczęła głaskać Krzymka po ręce i coś tam gadać - trochę mnie zatkało i nic jej nie powiedziałam, ale teraz się zastanawiam - przecież Krzymek nie jest własnością publiczną...

ja w ciepłe dni nie ubieram Agacie czapki, bo miała potówki na główce ;)
kurcze, nie mam odwagi wyjść z nią ubraną jedynie w body na krótki rękawek, zawsze ubieram jej body na długi rękawek, ale bardzo cieniutkie, z bawełny + lekkie spodenki lub śpioszki lub sukienkę
jeździmy na spacery bez przykrycia, jak malutka usnie - nakrywam ją kocykiem,ale raczej symbolicznie, jedynie nóżki

a co do obcych - nie pozwalam absolutnie dotykać jej obcym, wpieniam się nawet jak ktoś bezczelnie bez pytania zagląda do wózka ;D zresztą nigdy nie zostawiam wózka, zawsze jestem przy nim, nawet w kolejce, co nie zawsze podoba się innym ale mam to w głebokim poważaniu... ::)

reklama
Nigdy jeszcze nikt bez pytania nie dotykal Oli- nawet jak ktos chce tylko do wozka zajrzec to najpierw sie pyta czy moze.

A w ogole jak teraz tak ostro slonce swieci to ja na budce od wozka zawieszam tetrowa pieluche, ktora nie tylko doskonale przed sloncem, meszkami i ewentualnym wiatrem chroni, ale rowniez przed spojrzeniami ewentualnych wsibskich :)

Do góry