reklama

Jak się czujesz mamo?

lil kate zazdroszczę Ci tych wskazań lekarskich :laugh2: My niestety od dłuższego już czasu mamy zakaz :baffled: Co do porodu - ja na razie podchodzę spokojnie - moja teściowa mówi (a to bardzo mądra kobieta jest, więc jej wierzę :tak:), że teraz to już nie mam czego się bać, bo właściwie nie mam wyjścia - jest w środku maluch, to jakoś musi wyjść ;-)

reklama
Mmmm, super Ci Lil Kate, jak zatęsknię to też powiem ze to zalecenie lekarza:) Na razie jak pomysle o tej gimnastyce to mi sie odechciewa... tak zle, tak nie dobrze, tak lapie skurcz w noge, a tak brzuch uciska....
Języczek to tak, owszem, czemu nie, ale to chyba sie kłóci z zaleceniem lekarza, bo nie o sam orgazm przeciez chodzi tylko o to co zawiera sperma, tak?
Dziewczyny, owszem, bolą mnie plecy, ale znacznie mniej gdy jestem wyspana. Zanim stosowalam korki do uszu, miewalam nocki nieprzespane, i dzionki fatalne z powodu bólu pleców, i wieczorey fatalne z powodu bólu pleców i znow nocki nie przespane. Teraz sie wysypiam, wiec wszystkie miesnie mi sie w nocy rozluzniaja, wstaje jak nowo narodzona. A napiecia ktore sie nazbieraja za dnia, znow oddam łóżku nocą. Śpię bo mam korki :) Nikt mi nie chrapie, nie budzi mnie lodówka, ani nic innego, tylko siku :) raz w ciagu nocy. O 5. Mam plecy wyzej niz nogi, a glowe wyzej niz plecy, i spie zgodnie z zaleceniem - na lewym boku. Mam zrobic zdjecie mojego legowiska?
I wiecie co? Rodzić mam za dwadziescia dni, a skórczów żadnych nie odczuwam, ani jednego. Cos może byc nie tak? Nurtuje mnie to.

Ja co prawda mialam dwie zaplanowane cesarki,ale dzieciaki donosilam do samego konca i zadnych skurczy nie czulam.nie zawze przeciez one sie pojawiaja.Mam duzo mlodszego brata i lekarze czekali az 3 tygodnie:szok: po terminie az sie sam urodzi.Nareszcie podali mamie oksytocyne i urodizla po 10 godiznach faceta 4800:szok: :szok: :szok: .Wody podobno byly juz zielone.Teraz chyba tyle nie czekaja na szczescie(to bylo 17 lat temu).

o rany boskie 4800 !!!!!!!! twoja mama to chyba święta kobieta ze takiego wielkoluda dźwigała :)
ja poki co mam ponad miesiac a skurcze mam od 5-tego meisiaca, i ostatnio coraz bardziej bolesne. A w pierwszej ciazy nic takiego nie mialam, i rodzilam 2 tyg po terminie. teraz wszystko jest inaczej, zupelnie wszystko i szczerze nie mam pojecia kiedy urodze.

no z tym terminem to nigdy nic nie wiadomo...ja mam nadzieje urodzić trochę wcześniej niż 20 lutego...coraz ciężej mi jest z tym brzuszkiem:tak: ale męża jeszcze prosić nie bede by mi pomógł:-) bo troche za wczesnie

reklama
Mi stopy nie puchną... ale to chyba dlatego, że większość dnia spedzam na kanapie z nogami na wysokości bioder, a swędzi mnie czasem brzuszek gdy skóra jest zbyt sucha :dry:

A właśnie, używacie czegoś na rozstępy? I czy zaczęły się Wam już może robić??? Okropnie nie chciałabym żeby mi się porobiły, celulit mi w zupełności wystarczy :errr: Na razie (tfu, tfu odpukać!) jeszcze nie mam rozstępów, codzienie smaruję się oliwką dla dzieci.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry