reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

Gonia3, u nas tez (tzn. Piotrus mial taki tydzien, ze przesypial cala noc, ale szybko mu przeszlo ;-) )... Ale przyjda jeszcze dla nas lepsze czasy...

reklama
Kiepski dzień dzisiaj i moja Kinga postanowiła go przespać:szok: od 13 spi jak zabita, po spacerze wystawiłam ja na balkon bo nie chciałam rozbierać żeby nie obudzić, ale 10 minut temu ja przyniosłam, troche rozebrałam a ona dalej śpi, to już ponad dwie godziny. Mam nadzieje że nie odbije sobie tego w nocy:-)

Nasza mała spi tylko w nocy zaczyna się spanie o 23 i trwa do 8 rano. Potem dosypia z godzine o 11 i 17 i tyle ma spania czyli bardzo mało.

wlasnie jestem po pobierznej lekturze "jezyka niemowlat" i mam dwa spostrzezenia, dlaczego moje dziecie budzi sie w nocy co 2 godz.:baffled:

po 1: na wlasne zyczenie przyzwyczailam ja do tego, ze na kazdy placz dostawala cyca:baffled:
po 2: moze moj pokarm nie byl w nocy az tak tlusty aby zaspokoic jej glod:eek:

jesli wiec starczy mi wytrwalosci razem z R. od dzis sprobojemy jak sie obudzi uspokoic ja i polozycz do lozeczka a nie wpychac cyca do buzi, zjadla przed snem 100 ml mleka i moze jej wstarczy na dluzej......

najgorsze jest to, ze nie wiem ile takie dziecie powinno zjesc aby sie najesc.....:sick:

reklama
redaktorka - ja poodbnie moja pszczole sama "zatykalam" cycem, ale na szczescie tylko przez pierwsze 3 miesiace, potem, po lekturze "Jezyka ..." zaprzestałam tych praktyk (no, moze nie z dnia na dzien, ale juz od dluzszego czasu pszczola uzywa cyca tylko i wylacznie do jedzenia, a nie do zabawy).

Moja spi dalej ładnie (w nocy od 21,30 do 9) bez przerwy, ale za to cos jej sie poprzestawialo i strasznie protestuje, jak ja probuje usypiac w lozeczku. Do tej pory nie stanowilo to problemu, ale od jakiegos tygodnia jak ja tylko wloze do lozeczka i zapale mala lampke, to zaczyna ryczec jak zarzynane prosie:baffled::baffled: Az cala sinieje i zadne glaskanie, tulenie, szeptanie jej nie uspokaja:eek::eek: Tak wiec zasypia na duzym lozku, a ja musze siedziec obok, bo inaczej tez placze. Daje jej pieluszke, ona ja sobie naklada na buzie, zdejmuje, i tak w kolko, machajac przy tym nozka, az zasnie i wtedy dopiero ja odkladam:baffled:

Do góry