reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

Dominique, widze, ze Pszczola ma megaspanie ;-) Sarze sie jeszcze az tak nie zdarzylo :-)Redaktorka, mozliwe, ze mala jakis bol brzuszka dopadl albo po prostu nagle zepsul sie jej humor... A co do "sutkowej" zabawy to wspolczuje, bo pewnie jak jej zabki wyrosna na dobre to bedzie troche bolec jak Ci sie do cycow dobierze :-)A Sara dzisiaj znowu niezle spala. Zasnela o 20, przed 5 sie obudzial, zjadla i spala do 7:30. Spalaby dluzej, ale ja ja obudzialm, bo wlaczylam swiatlo i sie krzatalam.

reklama
:-) aj mnie na sama mysl o zabka sutki bola :baffled:
a my mamy juz 4 noc przespana calutka bez budzenia sie na papu ...To nasz maly sukces ...zuzu spi w swoim pokoju ...w swoim lozeczku zasypia o 20.30 -21.00 a budzi sie jak z zegarkiem w reku o 6.00-6.10 ...bardzo sie ciesze

Silunia, wielkie gratulacje! Bo to naprawde jest sukces! Nie dosc, ze spi w osobnym pokoju to jeszcze przesypia cala noc! Super!

Silunia rewelacja ,ze Zuzu tak ładnie spi..to duzy plus dla rodziców;-) moja mała sie nauczyła w miare przesypiac noce jak byłam z nią u rodziców i tak juz jej zostało:-)

Silunia gratulacje :) Moja gwiazda zasypia po 20 budzi się na cycka ok 5 potem sen i ok 9-10 pobudka. Noce nie są złe. Śpi też w swoim łóżeczku tylko jeszcze mnie gryżei że zasypia przy cycu. Raz pojełam próbę uspania bez cycka i po 2 godzinach marudzenia zrezygnowałam. Nakarmiłam położyłam do łóżeczka a ona w najlepsze zabawą się zajeła, gadała, śpiewała itp, po dwóch godzinach zaczeła już pokrzykiwać że nikt jej w zabawie nie towarzyszy, a sen prysł, no i wziełam do cycusia i po godzinie usnęła. A smoczka niestety nie chce :(

:-) dziewczyny ja moge wam tylko zyczyc wytrwalosci w probach usypiania...my tez smoczka nie mamy i zuzu cycuisa traktowala jak smoka .....i oczywiscie na poczatku byl placz i marudzenie , ale z kazda kolejna noca bylo coraz ciszej i ciszej ...a teraz jest naprawde swietnie
zycze z calego serca powodzenia

No to u mnie nie jest tak źle, bo śpi od 21 do 3 później do 6 i później jeszcze kima dwie godziny do ósmej. Wtedy juz nie zaśnie, ale jak przebiorę jej pieluche i zostawię na naszym łózku z paroma zabawkami, to moge sobie podrzemać do 9. Nastepnie do 10 jest troche marudzenia i znowu drzemka do 11, a dzisiaj nawet jeszcze spi, a jest 11.30:-)
Jak jest zła noc to między 24 a 1 sie budzi i chce cyca i nie wiem dlaczego - obstawiam trzy powody - chce pić, bo za cieplo, męczą ją zęby, albo ostatni, że ja przychodze do sypialni, gasze światlo i sie kładę i to ja czasami budzi.

reklama
Do góry