reklama

Jaki poród ??

reklama
Nie będę się mądrzyć, bo jeszcze nie rodziłam. Ale wydaje mi się, że wiele zależy też od psychicznego nastawienia. Im więcej słucha się strasznych opowieści o niekończących się mękach, tym gorzej: większy lęk, niepokój, stres, a wraz z nim spięcie całego organizmu, które poród utrudnia. Nie myślę na razie o bólu. Staram się nastawiać pozytywnie i wierzyć, że dam sobie radę ze wszystkim, co mnie czeka.

mi lekarz tłumaczył ze znieczulenie przy porodzie naturalnym jest bardzo niebezpieczne, matka nie prze, i dziecko częto trzeba wyciuągać prózniowo lub kleszczami.

matka nie ma za dużych szans przec ,ja miałam znieczulenie w kregosłup przy cc, odejmuje zupełnie czucie, więc i przeć nie da rady, bo nie ma napięcia mięsni, wtedy połozna i lekarz musza pomagać wyjśc dziecku na swiat.
no la e to romowy sprzed 17 miesięcy, moze teraz się co ś zmieniła, a zastrzykw kręgosłup jest be (każdy zastrzyk jest be) dzisiaj moje dzidzio było na ostatnim przed 5 latkiem szczepieniu, uff, ostatnie 120 złotych

Ja własnie od niedawna zaczełam myśleć o tym rodzaju porodu...ale nie wiem czy u mnie w szpitalu jest taka możliwość...bardzo chciałabym urodzić normalnie ale obawiam się ,że sobie nie poradzę i chyba zdecyduje się na CC

Wodniczka!! Poradzisz sobie. Jak to mówi moje teściowa: Pół świata rodzi!! To Ty masz nie dać rady?? Nie wierzę, choć sama wolę nie wyobrażać sobie porodu...

reklama
nie myśleć o porodzie,o kosztach związanych z macierzyństwem(po podliczeniu wychodzi majątek),o dodatkowych kg, o rozstępach....oto moja mantra na kolejnychkilka miesięcy ;););)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry