reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jaki Wózek Polecacie :) ????

Cały czas się zastanawiałam dlaczego ja zrezygnowałam z Roana (oprócz tego braku adapterów do Maxi Cosi) i nie mogłam sobie przypomnieć :sorry: Ale już wiem :-D Skladanie wózka jest pośrodku rączki - ktoś źle chwyci i całość składa się z dzieckiem w środku.. :crazy:

jak dla mnie umiejscowienie tego przycisku do składania (i podnoszenia rączki) było w idealnym miejscu - tak pod ręką ;-) przecież to nie jest tak, że naciśnie się guzik i wózek hop siup leży przed nami złożony (z boku jest dodatkowa blokada, którą trzeba podnieść przed złożeniem, bo inaczej możesz sobie przyciskać i ciągnąć za rączkę do woli, a wózek jak stał, tak stoi ;-))
nie wiem jak to jest w modelach z tego roku, ale nie sądzę, by wprowadzili automatykę :-D

co do minusu w postaci nie wpinania w stelaż fotelika MC - zgadzam się całkowicie (jak już zresztą pisałam :-))

reklama
masz juz jakies typy?

Mam 3 typy:
ważne dla mnie jest, żeby dzieci były koło siebie a nie jeden za drugim

1) Easy Walker Duo
wersja spacerowa
Wózki dziecięce i foteliki samochdowe - sklep Warszawa - EasyWalker DUO 2010
wersja z gondolkami
EasyWalker

Plusy: twarde gondole, można wpiąć Maxi Cosi, duże pompowane koła
Minusy: drogi, 17 kg

2) X-lander Twin
Wózek dziecięcy XTwin - X-lander
Plusy: tani, lekki, duże koła
Minusy: miękkie gondole, nie można wpiąć Maxi Cosi, nieprzekładana rączka

3) Baby Jogger
Baby Jogger: strollers and jogging strollers from baby jogger.

Nie wiem jeszcze dokładnie, które mają gondole, jakie są ceny i jak go ściągnąć do Polski. Słyszałam, że jest bardzo popularny W UK.

A tu jest strona gdzie jest dużo wózków bliźniaczych.
Może komuś sie przyda ;-)
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE - sklep internetowy

Hmmm... w sumie to się nie dowiadywałam.

Ale założyłam, że nie można bo gondole są tylko miękkie.
Kładzie się spacerówkę na płasko i wsuwa gondole (co mi się strasznie nie podoba :baffled:)
Więc skoro nie ma jak wpiąć tradycyjnych, twardych gondoli to chyba Maxi Cosi też nie...

Ja mysle ze to nie gondola ma znaczenie ale jesli mozna jakikolwiek fotelik wpiac to maxi cosi na adapterach tez sie da,co do tych miekkich gondoli to tez mi sie to nie podoba ale chyba jeszcze nie widziałam blizniaczych sztywnych gondoli,poza tym rodzimy na wiosne to moze i wystarcza te miekkie bo i tak zaraz przesiada sie dzieci na spacerowke.

Ostatnia edycja:
Ja mysle ze to nie gondola ma znaczenie ale jesli mozna jakikolwiek fotelik wpiac to maxi cosi na adapterach tez sie da,co do tych miekkich gondoli to tez mi sie to nie podoba ale chyba jeszcze nie widziałam blizniaczych sztywnych gondoli,poza tym rodzimy na wiosne to moze i wystarcza te miekkie bo i tak zaraz przesiada sie dzieci na spacerowke.

Masz rację :tak:
Skontaktuję się z producentem x-landera i dopytam o wpiecie Maxi Cosi

Tu są sztywne gondole w bliźniaczych wózkach:
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: DUO głęboko-spacerowy od noworodków
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: DANNY Sport Duo głęboko spacerowy dla bliźniąt
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: JUMPER DUO głęboko-spacerowy + 2 foteliki + 2 plecaki GRATIS
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: SPIDER Comfort bliźniaczy dla noworodków
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: URBAN DOUBLE głęboko-spacerowy

Wiem, że być może wystarczą te miękkie ale one mi się tak strasznie nie podobają!!!!!!!:baffled:
Musze jeszcze pomyśleć i po debatować z mężem

Oleniolek- ja akurat wole klasyczniejsze wózki, poza tym nie wyobrażam sobie mojej mamy szarpać się z wózkami wynalazkami:)a z tymi ktore wybralismy poradzi sobie z palcem w nosie:-):-)

poza tym my jakoś nie mamy wielkiego wyboru:):)

ja też wolałabym taki o klasycznym wyglądzie
ale jednocześnie kuszą mnie nowoczesne rozwiązania :tak:

A propos - Milutek, będziecie kupować Maxi Cosi?

Oleniolek, ja bede sie trzymac baby joggera, bo sama go rozwazam (city mini) i z wielka iloscia pozytywnych opinii sie spotkalam, tym bardziej dla podwojnych. Jesli chcesz to moge pomoc Ci z kupnem, znaczy sie..rozejrzec gdzie najtansze tutaj w UK...

reklama
Oleniolek, ja bede sie trzymac baby joggera, bo sama go rozwazam (city mini) i z wielka iloscia pozytywnych opinii sie spotkalam, tym bardziej dla podwojnych. Jesli chcesz to moge pomoc Ci z kupnem, znaczy sie..rozejrzec gdzie najtansze tutaj w UK...

ja też właśnie słyszałam bardzo dużo dobrych opinii.
Tylko zastanawiam się czy ten citi mini (właśnie o takim podwójnym myślałam)
nie ma za małych kółek na polskie warunki...?

Będę bardzo wdzięczna za pomoc!!!!!!!!! :biggrin2:

Do góry