• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Kącik małego smakosza

reklama
Bo woda dla takich maluszków ma byc właśnie niskozmineralizowana,żeby nie obciążać nerek itp.A butelkowa...hm...jak jest z wodociągu ok,nie ma potrzeby jej używac,a jeśli niedobra,wtedy jest sens.

w tym linku o piciu było, ze 10 kg bobas o k1.2 l plynow dziennie, wiec mojego 1.3 litra to chyba norma:D duzo, ale sporo w tyn tez picia bo ok 300 ml dxiennie wody herbsty itp.
:)
wasze bobaski tez tyle pija? moj na raz 120 ml wody umie w

Strip u nas wszystko zależy od dnia :tak: generalnie moja młoda wodę pije często ale małą ilość na raz :tak: ja mysle że nie ma co patrzeć na wytyczne profesorków tylko patrzeć na dziecia - jeden potrzebuje dużo pić, inny jest kaktuskiem ;-)

Mam pytanie do Was - jak podajecie obiadki czy zupy w słoikach to jest po nich odrazu kupa?
Kurczę u Nas zawsze jest kupa po tym słoiczkowym jedzeniu, po mleku mm jest zwięzła a po słoiczkach rzadka i to praktycznie ok 30 minut po zjedzeniu.
Do tych słoików podaję gluten w postaci kaszki manny wieloowocowej bobovity tylko może ja to źle podaję?
Ktoś podaje tą kaszkę? w jakiej postaci? taką sypką wsypuje?

reklama
Strip co do ilości wypijanych płynów poza mlekiem to u mojego jest różnie. Raz wypije bardzo dużo wody, herbatki, soczku a trafiają się takie dni że wypije na dzień 20ml i nie wepchniesz mu więcej. Pewnie teraz jak będzie zbliżać się lato to dzieciom będzie się chciało więcej pić, bo ciepło będzie.

Kania ja podaję kaszkę mannę z bobovity ale tą zwykłą nie wieloowocową. No i jak zapomnę podać ją do mleka o 11 to dodaje do obiadku później. U nas po słoiczkach też jest taka kupka. Mały nawet potrafi ją walnąć podczas jedzenia:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry