reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kącik małego smakosza

reklama
U mnie Franek ostatnio lubi jeść sam. Wygląda to tak,że trzyma w jednej rączce łyżkę lub widelczyk,a je drugą ręką:-D. Dwa dni temu "jadł" pierogi łyżką i widelcem jednocześnie:-D. A wczoraj był postęp-udało mu się widelcem zjeść ziemniaczki,mięsko i marchewkę:-):tak:.

A jak już nie chce jeść,to zaczyna się"zabawa"-zrzucanie sztućców i śmiech w głos. Podaję mu zrzucony przedmiot i..to samo:-D:tak:. Kpiny sobie z matki urządza:rofl2::laugh2:

Emiś no no no pieknie Franio sobie radzi :-)

U nas jemy razem tzn. ja karmię Isie a ona karmi mnie :-) ja jej wsuwam łyżeczkę a i ona swoją dziubie w miseczce i też mi co chwila coś podaje, a jak nie chcę zjeść to ona też przestaje :-D

Dziewczyny powiedzcie jakie parowki dajecie dzieciom? Ja jakos nie mam zaufannia do parowek i jeszcze nie dawalam Tomkowi i tak sie zastanawiam czy dajecie takie zwykle czy jakies sp-ecjalne dla dzieci

Sheeney,ja jeszcze parówek Amelce nie dawałam.Szukaliśmy z m. w dużym Tesco tych,co Makuc polecała,z Sokołowa,Parówki z szynki.Ale ani razu nie trafiliśmy.Oglądałam tam jedne "dla dzieci":baffled::no:- mięso- 25 % i to MOM:szok::no::baffled:.a nazywały sie "Bobaski"Zgroza normalnie.
Ale daję Amelce "normalne" dobre kiełbaski na ciepło.Bardzo je lubi.Nazwa Ci nic nie powie,bo to lokalny producent i nazwa przez niego wymyślona:sorry2:

sheeney my podajemy te Sokołów Parówki z szynki, tych specjalnych dla dzieci nie podajemy bo jak przeczytałam ich skład w sklepie to się przeraziłam , bo wszystkie zawierały MOM mimo że to dla dzieci niby. Tak więc nie polecam. Te sokołowskie parówki Łukasz lubi:-)
happybeti no niestety w Tesco ich nie ma, jeszcze ich tam nie widziałam. Ja zawsze w Auchanie kupuję, ostanio nawet mieli promocję ze jak kupiło się jedno opakowanie to drugie za grosz:-)

Auchan to mam jakieś co najmniej 50 km ode mnie:baffled:- specjalnie na zakupy tam nie będę jeździć.W sumie to raz byliśmy,bo mają tam "w jednym miejscu" sklepy Bartka i Ecco(i tak,jak wiecie,nic nie kupiliśmy,oprócz Auchanowych kapci,które się nie nadają do noszenia:baffled::crazy:)

SHEENEY u nas też te sokołowskie parówki z szynki królują :laugh2::rofl2: w sumie najwazniejsze jest to żeby nie zawierały MOM i miały ponad 80% mięsa. A te typowo dzieciowe to jedna wielka tragedia. Do tej pory nie potrafię sobie uzmysłowić kto je wogóle dopuścił do sprzedaży :no:

Ostatnia edycja:
reklama
Auchan to mam jakieś co najmniej 50 km ode mnie:baffled:- specjalnie na zakupy tam nie będę jeździć.W sumie to raz byliśmy,bo mają tam "w jednym miejscu" sklepy Bartka i Ecco(i tak,jak wiecie,nic nie kupiliśmy,oprócz Auchanowych kapci,które się nie nadają do noszenia:baffled::crazy:)

Wiadomo, po same parówki to się nie opłaca, też nie wybierałabym się wtedy:-):-)
Nie wiem jeszcze jak w innych sklepach, bo jakoś ciągle zapominam, bo my często w Auchanie robimy zakupy a tam one są.

A te typowo dzieciowe to jedna wielka tragedia. Do tej pory nie potrafię sobie uzmysłowić kto je wogóle dopuścił do sprzedaży :no:

To samo pytanie sobie zadaję, kto je dopuścił do sprzedaży i to jeszcze pod nazwą dziecięcych parówek. Dla mnie to zobowiązuje do tego że powinny być zdrowe i tak jak pisałeś mieć przynajmniej 80% mięsa i być bez MOM.

Do góry