nice-girl
Fanka BB :)
ja tez po bobovite kupilam gerbera i czuje ze jest duzo bardziej kwasny. po jakim czasie wprowadziliscie kolejne smaki? bo ja same jablka od 3 dni...
U nas mały jadł samo jabłko 8 dni, ale on alergik więc długo odczekuję. Jabłko przyjęło się super (to z Bobvity je). Potem 5 dni jadł jabłko z marchewką (też z Bobovity),ale zatkało go, najpierw kupę zrobił po 2 dniach, a kolejną po 3 dopiero. Miała potem iść sama marchew i dalej marchew z ziemniakiem. No ale marchew odstawiliśmy.
Dziś zrobiłam mu sama ziemniaka (bo nie można kupić samego ziemniaka w słoiczku). Nawet mu wchodził, chociaż mniejszy entuzjazm niż przy jabłku. Więc na II śniadanko dostał pół słoiczka jabłka + mleczko, a na obiad trochę ziemniaka + mleczko. Jak ziemniak się przyjmie to dam potem Hippa dynia z ziemniakiem.
Natolin - super że wizyta się udała i że masz receptę. Po weekendzie się tez wybieram po receptę do pediatry, mam nadzieję że nie będzie problemów.

co prawda zrobiliśmy mleczko z tylko jedną miarką kaszki ale przez normalny smoczek (2) nie chciało lecieć bo te drobinki zatykały. Ale ten podrasowany przez małża sprawdził sie idealnie. Spróbujemy co noc małej podawać po jednej łyżce kaszki do mleka, a później może do deserków - ale to już łyżeczką będziemy szamać ;-)