• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kamica nerkowa

Hej, dziewczyny!

Chciałabym się na początku przedstawić, bo jestem nowa. Jestem Zosia. Bardzo mi miło, że jestem na tym forum. :)
Piszę, bo mam problem ze zdrowiem i chciałabym się Was poradzić. Otóż dwa lata temu miałam atak kamicy nerkowej. :( Krótko mówiąc: bardzo, bardzo bolesna sprawa. Od tamtej pory mam te kamienie na biurku, bo je wydaliłam. Ostatnio słyszałam, że jest coś takiego jak analiza chemiczna kamieni. Warto ją zrobić? Ktoś z Was ją zrobił?

reklama
Warto a nawet powinno się. Przede wszystkim dlatego żeby wiedzieć czego Twoje nerki nie wydalają. My z synem np. nie wydalamy szczawianów.
Na podstawie takiej analizy dietetyk ustali Ci dietę. Niestety nie będziesz mogła jeść i pić wszystkiego jeśli nie chcesz by sytuacja się powtórzyła. Nie zawsze wystarczy wykluczyć samą sól z diety.

Dziękuję za odpowiedź :)
Ostatnio też trafiłam na informację, że istnieje w Polsce taki Instytut, który zajmuje się wysyłaniem kamieni do Stanów. Słyszałaś o czymś takim? I teraz zastanawiam się między analizą a tym

Do Stanów pewnie dlatego, że w Polsce nie ma takiego sprzętu. Ja coś słyszałam o euksi czy coś bo mojemu dziadkowi ostatnio szukałam czegoś takiego, ale nie wiem co i jak w ogóle. Może można do nich zadzwonić?

reklama
O. A gdzie leczyłaś?
No zadzwoniłam do nich, wysłałam kamienie i teraz czekam na wyniki : ) Wszystko poszło szybko i profesjonalnie, aż się zdziwiłam. Mam nadzieję, że nie będę musiała szukać dalej innej formy leczenia :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry