reklama

Karmienie butlą

• Starter tematu Starter tematu asiunia876
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Oleńka różnie je, raz wypija 70 ml, raz 120, nie wiem od czego to zależy. Przeważnie teraz pije 90 lub 100 ml, a czasem 120, więc robię zawsze 120.
Właśnie planujemy już dłuższe wypady i zastanawiam się nad podgrzewaczem do butelek stosujecie? Jakie? Termo opakowanie mam jedno z TT, polecacie jakieś jeszcze? Bo chcę dokupić. Pojemniczki na mleko w proszku kupię z TT, bo mam większość butelek TT. A co do sterylizatora kupować TT? Mikrofali nie mamy, więc elektryczny, tylko nie wiem jaki wybrać. Jakieś sugestie? Będę wdzięczna!!!

reklama
My mamy i sterylizator i podgrzewacz Avent - ale używamy też butelek Aventu. Sterylizator mieści naraz 6 butelek, smoczki etc, łatwy w obsłudze. Podgrzewacza prawie nie używam, ale mam bo to po Rafale jeszcze:)

Oleńka różnie je, raz wypija 70 ml, raz 120, nie wiem od czego to zależy. Przeważnie teraz pije 90 lub 100 ml, a czasem 120, więc robię zawsze 120.
Właśnie planujemy już dłuższe wypady i zastanawiam się nad podgrzewaczem do butelek stosujecie? Jakie? Termo opakowanie mam jedno z TT, polecacie jakieś jeszcze? Bo chcę dokupić. Pojemniczki na mleko w proszku kupię z TT, bo mam większość butelek TT. A co do sterylizatora kupować TT? Mikrofali nie mamy, więc elektryczny, tylko nie wiem jaki wybrać. Jakieś sugestie? Będę wdzięczna!!!
butelek TT nie wsadzisz chyba do innego podgrzewacza, wiec wyboru nie masz :-)

i jezeli wybierasz sie na dluzszy wypad to zamiast termoopakowania, polecam normalny termos - znacznie dluzej trzyma cieplo niz jakiekolwiek termoopakowanie ;-)

Ja tez mam TT butelke i wchodzi do podgrzewacza avent, ale tego starego, on byl niższy a szerszy, teraz sie wycfanili;-)

a wlasnei o sterylizator tez mialam pytac.... ale faktycznie nie ma sensu juz kupowac chyba. teraz parzę wrzątkiem, a powiedzcie mi jak dlugo macie zamiar wyparzac butelki? ile jeszcze mcy?

Sunshine, ja bym sterylizatora nie kupowała, bo niedługo to wystarczy zwykłe mycie butelek. Ja po umyciu przelewam wrzątkiem i tyle. Butelki TT mieszczą się też w pogrzewaczu Lovi, my kupiliśmy używany za 50 zł i jest ok. Teraz, latem na dworze nie podrzewam wody na mleko tylko daję zimne, dla Filipa uzywałam termosu. W Ikei sa takie małe.

Słyszałyście coś o mleku Enfamil O-lac? Zaczynam je brać po uwagę, ale mało opinii w necie znalazłam.
my po zmianach mleka teraz jestesmy na enfamil 1 o tym o-lac nie slyszalam....ale 1premium jest oki (po wielu przejsciach z innymi z tym jest super) przy ulewaniu dodawalismy jakis czas jedna miarke enfamilu ar... ateraz samo premium. jestem zadowolona

Ja tez mam TT butelke i wchodzi do podgrzewacza avent, ale tego starego, on byl niższy a szerszy, teraz sie wycfanili;-)

a wlasnei o sterylizator tez mialam pytac.... ale faktycznie nie ma sensu juz kupowac chyba. teraz parzę wrzątkiem, a powiedzcie mi jak dlugo macie zamiar wyparzac butelki? ile jeszcze mcy?

Butelki powinno się wyparzać do 6 mcy. My akurat sterylizator po Rafałku mamy, Jemu wyparzałam jakos do 8-9 mcy, bo nie wiedziałam jak długo trzeba, ale doczytałam i wszędzie pisza, ze wystarczy p[rzez 6 mcy:-)

eee kurde to dlugo jeszcze:( ale za krotko zeby sterylizator kupic..

ile butelek macie mamy tylko butelkowe?
ja na razie jedną ale to malo, na noc ze 3 by sie przydaly zeby w nocy nie wyparzac:-D

a kiedy zaczynalyscie uzywac smoczkow '2' bo moja Niśka jeszcze nie ma 3 mcy ale mam wrażenie że już ją wkurza i mogłoby więcej leciec..

a to mleko dla ulewających dzieci jest tak gęste że trzeba innych smoczków? jakich?

reklama
eee kurde to dlugo jeszcze:( ale za krotko zeby sterylizator kupic..

ile butelek macie mamy tylko butelkowe?
ja na razie jedną ale to malo, na noc ze 3 by sie przydaly zeby w nocy nie wyparzac:-D

a kiedy zaczynalyscie uzywac smoczkow '2' bo moja Niśka jeszcze nie ma 3 mcy ale mam wrażenie że już ją wkurza i mogłoby więcej leciec..

a to mleko dla ulewających dzieci jest tak gęste że trzeba innych smoczków? jakich?

mleko AR dla dzieci ulewających nie jest geste tylko gęstnieje już po spożyciu w żołądku, mój Dominik dostał takie tzn do zwykłego dodawaliśmy miarkę tego dla ulewających problem się zmniejszył i już z powrotem na zwykłym, ale smoczka nie trzeba zmieniać...
my ciagle smok w butelce 1 ...a ten do ssania smoczek ma 2już.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry