reklama

Karmienie butlą

• Starter tematu Starter tematu asiunia876
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
mleko AR dla dzieci ulewających nie jest geste tylko gęstnieje już po spożyciu w żołądku, mój Dominik dostał takie tzn do zwykłego dodawaliśmy miarkę tego dla ulewających problem się zmniejszył i już z powrotem na zwykłym, ale smoczka nie trzeba zmieniać...
my ciagle smok w butelce 1 ...a ten do ssania smoczek ma 2już.

I tu się nie zgodzę, my AR dajemy ze smoczka trójprzepływowego (od samego początku i nawet na opakowaniu polecają), bo przez zwykly nie przejdzie. Dajemy Bebilon (te ze złota blaszką nie zieloną) i wyraźnie jest napisane, że po przygotowaniu odczekać 7 minut aż zgęstnieje i dopiero podać dziecku. Więc może zalezy od firmy, ale sama je próbowałam i na pewno jest gęstsze niż zwykłe!! A po spożyciu pediatra mi tłumaczyła, ze gęstnieje bardziej - w żołądku jak budyń!!

Ostatnia edycja:
reklama
ja mam 4 butle aventu i tez jak Petinka butle przelewam wrzatkiem...mleko mamy comfort wiec troche gestsze i uzywamy smoka 3 a do wody/herbatki nadal 1

Ja i laktator i butelki i pojemniczki do przechowywania pokarmu przelewam tylko wrzatkiem czasem nawet nie wrzątkiem tylko przegotowaną wodą, zeby nie było tam resztek surowej

Ja butelki myję płynem do mycia naczyń, dokładnie płuczę wodą a potem zalewam wrzątkiem w takim pojemniczku plastikowym i tyle. 5 minut to tylko nowe butelki i smoczku gotuję.

taka mala sonda :-D:-p
jak czesto jedza wasze maluchy i ile?
bo moj lobuz ostatnio od swieta zjada 150ml a tak zwykle 120ml za to po 2-2,5godz juz jest glodny..ale nawet gdy przespi cala noc to i tak zje 120ml :baffled:

reklama
Zazwyczaj 6 razy na dobę zjada od 120 ml do 170 nawet :) Ostatnio dodatkowa pobudka w nocy i zjada ok 120 a czasem mniej.
A dopajasz? Moja tak miała kiedyś, że była głodna szybko ale nauczyłam ją, że między każdym posiłkiem daję jej herbatkę Hippa (tak wiem, cukier bee) i dzięki temu wytrzymuje i nawet 3,5 godziny przerwy w dzień jest.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry