• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
U mnie jest masakra ze smoczkiem JA MAM INNY KLOPOT OLI TOLERUJE TYLKO JEDEN SMOCZEK KTORY JEST DO 6 MIESIECA A ILE ONA MA SAME JUZ WIECIE I ZA CHOLERE NIE DA SOBIE DAC INNEGO SMOKA
Strasznie mnie to martwi i chyba zaczne przyzwyczajanie do innego smoka nawet jakby to mialo byc trudne czyli krzyki i ryki Tylko ja jestem taka slaba i malo konsekwentna :crazy::baffled:

Moze macie jakis pomysl ?

Może taki syam tylko dla starszych dzieci?
A może ona się nie do rodzaju przyzwyczaiła, tylko do konkretnego egzemplarza?
Ja daję cały czas 2 lub 3 na zmianę, żeby uniknąć takiego przywiązania.
No i jak pisałam smok jest wyłącznie do zasypiania.
Nie pozwalam się bawić czy czuwać ze smokiem.
Czasem spełnia przed snem rolę gryzaka :tak:

Nie wiem moze ona tyle razy je bo ona je po trochu a pzoneij zaraz glodna ?????????

Rzeczywiście dużo razy.
A może jej się tylko pić chce?
Albo mleko spróbuj podać zaraz po słoiczku tak do popicia...
No sama nie wiem.

MALENA sprawdzalam juz we wszystkich sklepach Rozmawialam z babkami I drugiego takiego smoczka z taka sama koncuwka ta co ma dziecko w buzi nie ma dla starszych dzieci Juz nawet kupione ma 2 smoczki z tej samej firmy tylko 2 rozne Ten co kocha jest z TT i mam 2 inne tez z TT po 6 miesiacu Wlasnie dawlaam jej zas teraz i pluje nim odrazu Jak tylko posmakuje nowego smoczka jest krzywa mina Plucie i placz :-(
Ona tak kocha smoczek ze jak jest zdenerwowana to wystarczy jej go dac i juz dziecka nie ma :-(
Jak tylko widzi smoka to juz otwiera buzie szeroko I nawet jak to jest inny smok ale wystarczy ze poczuje ze to inny to juz jest beee
Nawet dzis przy zasypianiu robilam jej ze jak sie uspokoila z ukochanym smoczkiem to dawalam jej ten po 6 miesiacu odrazu reagowala ze jest bleeee
Mowie wam masakra :-(

A co do jedzenia to staram sie ja bardziej przepajac A jedzenie tak jak mamy zaplanowane Ale ona nieraz nie chce pic i pluje tym a jak posmakuje mlekczka to jest cacy

A jaka ten smoczek ma koncówke?? Ja Rafałowi musze cały czas te same smoczki kupowac, bo innych nie chce, ale te co ja kupuje sa od urodzenia bez ograniczen wiekowych :-)

Wiem ze duzo je ale co ja mam z tym zrobic ? Nie dac jej ?

Wasze dzieci jedza po 200 ml lub wiecej moja nawet zje 60 ml a maks 130 ml
a smok hmmm walsnie chodzi o ta koncowke Niesty nie ma takiego drugiego po 6 miesiacu :no:

My mamy taki jak wejdziecie sobie na strone
www.tommeetippee.pl
to na pieewszej stronie ze smoczkami na samej gorze jest reklama w ramce i pisze obok tego smoczka CLOSER TO NATURE

Dorota moj kocha tylko Nuka i jak przestawialam go na wiekszy rozmiar tez jaja byly ale po jakis paru dniach dawania mu co jakis czas do zabawy sie przyzwyczail.tzn zabralam mu tego malego smoka a tego mial w lozeczku i sobie go wkladal az polubil i juz nie pluje.
a ten Twoj smoczek rzeczywiscie jakis inny.ja wczoraj cos takiego w tesco widzialam i sie dziwilam ze jakis inny.jeszcze z canpola sa powiedzmy ze podobne :baloniki czy tam wisienki jak kto woli.
cos takiego
NUBY Smoczek wisienka do uspokajania od 6 m-ca (650271093) - Aukcje internetowe Allegro
i chyba to wlasnie widzialam.
a z tym karmieniem to sama nie wiem.widocznie jej tak pasuje ale sdla Twojej wygody moglabys ja przetrzymac zeby wiecej jadla na raz i nie bedzie tak czesto juz jest

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry