• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Wiecie co - ja krostki przemywałam amolem i wydaje mi sie że pomogło. Położna mówiła że najlepiej przemywac wodą przegotowaną i niczym nie smarowac...

Co do łuszczacej sie skury to mam płyn nivea z oliwką do kąpiel ale i tak wlewam oliwkę do wody, a już na wysuszone ciałko kolejna dawka oliwki i Małej już skórka nie schodzi.

reklama
Dziewczyny czy kupy po sztucznym wygladaja inaczej?bo ja dlam Rafalkowi 2 razy sztuczne(to co dostal w 1 dobie w szpitalu czyli NAN HA1) i ma jakies takie inne...sorki za opis ale sie tak jakby ciagna...nie wiem czy tak ma byc czy znowu cos zle robie.nie chce znowu w szpitalu wyladowac wiec juz wole pytac o wszystko.

Blond u nas po sztucznym kupy są jakby gęstsze, natomiast jeśli chodzi o to ciągnące, to nie jest czasem śluz? U mnie położna powiedziała, że dopóki kupy nie są zielone (ciemno zielone) lub ze śluzem bądź krwią to wszystko jest w porządku. W przeciwnym razie skontaktować się z pediatrą.

A ja mam pytanie do mam DOKARMIAJĄCYCH sztucznym mlekiem, czy po butelce Wasze dzieci chcą ssać pierś? Bo mój mały cwaniak drze się jak tylko zobaczy cycka a u mnie mleko leci strumieniem :crazy::crazy:

Hmm z tą łuszczącą się skórą u Sebusia to już ciągnie się i ciąnie ze dwa tygodnie.
Do kąpieli wlewam Oilatum, ale mało pomaga więc smaruję go oliwką Bambino i są rezultaty.

Co do krostek, to nie smarowałam niczym tylko raz przemyłam gazikiem Leko.

To prawda że po butli bywają dni że hani nie chce złapac cyca i sie złosci że wolniej leci albo ze musi mocniej się przy cycu nagimnastykować...najlepiej było by odstawić butle ale z drugiej strony jak podawac herbatki itp. Za jakis czas wrócimy do pracy i butla będzie konieczna wiec moze niech sie uczą butli za wczasu.

Wiolu u mnie jest tak ze jak mala jest glodna to ssie piersi ladnie Czasem sie denerwuje ale zazwyczaj juz po dlugim ssaniu lub jak robi kupke w miedzy czasie Ale nie mam tak ze po butli Oliwia nie chce wogole cyca :tak:
Moja ma kupiki takie sraczkowate ale kolor jest jajecznicy taki bardziej zolty wiec sie raczej nie przejmuje :happy:

Wiecie co normalnie moj smerf takich mi daje atrakcji ze wydaje mi sie ze to moje PIERWSZE a nie trzecie dziecko.
Była połozna i tak to co mały ma to nie zaden trądzik tylko niby potówki lekko ropne (białe koncóweczki) tylko przecieraz woda przegotowana ewentualnie te białe zmyc spirutusem delikatnie:tak:
Ale co gorsza mały dostał pleśniawek:-(:-(:-( kurde a ja myślałam ze to białe to po mleczku:-(:-(:-(:-( Teraz ma buzie cała filoetowa niby do jutra powinno przejsc:-(
Ale normalnie jest mi głupio ze dzieciata a taka głupia ale co sie dziwic jak człwiek nie miał z tym stycznosci:baffled:

witam my mieliśmy dziś położną i wszystko jest ok, poza oczkeim któer już drugi dzień ropieje i mam dalej je płynem fizj traktować. Wczoraj mieliśmy koleczke i małemu dałam espumisan.

reklama
ja zadzwonilam do osrodka zdrowia do poloznej spytac o ta kupke ze sluzem bo rzeczywiscie tez doczytalam ze to moze byc alergia na mleko(hipoalergiczne mu daje zeby bylo smiesznie) no i mi powiedziala polozna ze nie ma sie czym przejmowac jesli chetnie pije, i nie placze i tylko te kupy sa bo on sie teraz przestawia n inne mleko i tak czesto jest.no i jutro powiedziala ze przyjdzie:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry