• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Ania - mi się raz zdarzyło, że pielucha przeciekła. Używałam Huggiesów i Bella, ale dla nas Pampersy zdecydowane najlepsze, bo np. w Huggiesy kupa nie wsiąka...

Może większe spróbuj, albo jakoś może źle zakładasz... Sama nie wiem...

reklama
ja wiem oco chodzi ja mam pamki kupowane w niemczech i u nas i wiecie co jest duza róznica, te niemieckie sa duże lepsze lepiej leżą, nie przeciekły mi ani razu w przeciwieństwie do polskich i ich zakładanie jest łatwiejsze

moj raz przesikal w szpitalu bo dali mi za duze Bella no idlatego.a normalnie mam te niemieckie pampersy i sa ok.chociaz wczoraj po tym esputiconie taka kupe zrobil ze troche bokiem poszlo...ale nie miala szans sie zmiescic:)))naprawde:)

Aniu ja używam dla Sebcia pampersów i raczej nie zasikuję ich - być może za luźno je zakładasz - ja ściskam jak tylko się da ale tak żeby jeszcze można było palec włożyć między pieluszkę a ciałko dziecka.
No i pamiętaj o wywijaniu falbanek.

Na pewno jest różnica w jakości jak ze wszystkim tam a tu :baffled:

A mi pasowały huggiesy newborn i teraz bella - lepiej chłoną, pampersy muszę częściej zmieniać

Kurde, a mi właśnie lepiej pampersy chłoną... :-) w Huggiesy kupa mi nie wsiąka, a Marika potrafi robić po każdym jedzeniu i jeszcze pomiędzy :-D A używacie jakis tańszych z Biedronki albo Lidla?

A Wy już używacie pieluch "nr 2" czy cały czas te pierwsze???

U mnie też najlepiej sprawdzają się pampersy - bardziej chłoną i są fajne z tymi rozciągliwymi boczkami.
Sebcio już 2 używa a ma dopiero 5 kg a te są od 3 do 6kg.
Za to zostały mi 2 pieluszki rossmanowskie, ale jedynki.
Na początku miałam pieluszki Bella z wycięciem na pępuszek i też byłam z nich zadowolona.
Pieluszek Huggies nie kupowałam, bo były droższe niż Pampers.

My tez 2 uzywamy.jedynki byly na niego jakies przymale juz po urodzeniu tzn na nozkach mu sie mocno odciskaly a te sa ok.
z tanszych to jeszcze testuje niemieckie produkowane dla Reala ale nie ma porownania z Pampersami....one maja np tylko te rzepy rozciagliwe a nie tak jak pampersy cale boki, wypelnienie tez takie"naturalne":)))niby ok, nie sa zle no ale jednak pampersy bija na glowe.
my tu na zachodzie mamy o tyle dobrze ze mozemy sobie kupic w niemczech tanio pampersy.i one kosztuja mniej wiecej tyle co te zwykle w polsce z biedronki.

reklama
Asiu to masz fajnie :-)

Ja z Pampków też zadowolona jestem a myślałam, że będą uczulać - hmmm sama nie wiem czemu ... chyba za dużo nasłuchałam się od moich koleżanek ... a wiadomo że każde dziecko inaczej reaguję.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry