• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

AGAwydaje mi sie ze to jest normalne wartosciowe mleko poprostu mleko tak ma ze jak postoji to u giry jest ta pianka
Sciagaj laktatorem Ja mam reczny z gruszka i nie polecam A nie wiem jak jest z elektroniczym Ja osobiscie bole sciagane RECZNE swoja reka :-)

reklama
Ja mam pytanko do Was na temat odciąganie mleka z cyca.
Jestem 6 tygodni po porodzie i nieraz się zdarza, że mała długo śpi a moje cyce już naprodukowały mleka i chcę je ściągnąć i zamrozić na zaś
I jak sciągnę to mleko i odstawię to za jakiś czas mam wrażenie, że sciągnełam samą wodę a tylko na górze wybije się niewiele "smietanki". Czy takie mleko ma jakąś wartość?
Ale chyba ma, bo mała cały czas jest tylko na cycu i ładnie przybiera.
Jak prawidłowo ściągnąć mleko? Przed czy po karmieniu?

P.S. Niekiedy muszę ściągnąć, by cyc jest tak pełen, ze mała by miala problem ze złapaeniem brodawki i napiciem sie mleka.

Ono się tak włąsnie rozwarstwia jak postoi.
Wystarczy przed podaniem zamieszać i jest SUPERMLEKO :-D

Dziewczyny tak się zaczęłam zastanawiać nad tą wagą mojego malucha i w związku z tym mam pytanie do mam karmiących butelką:
Ile Wasze maluchy wypijają na dobę i ile razy, jak często przepajacie i w jakich odstepach czasowych???
Szymek ma 7 tygodni i je zwykle 6 razy dziennie, w sumie wypija 600- max700 ml (średnio 100 ml na raz) , ale odstępy są przeważnie 3,5-5 godzin. Przepajam go tak godzinę, dwie po jedzeniu, ale nie zawsze, tylko jak się mały budzi, narzeka lub płacze.

Jak to u Was wygląda?

Dziewczyny tak się zaczęłam zastanawiać nad tą wagą mojego malucha i w związku z tym mam pytanie do mam karmiących butelką:
Ile Wasze maluchy wypijają na dobę i ile razy, jak często przepajacie i w jakich odstepach czasowych???
Szymek ma 7 tygodni i je zwykle 6 razy dziennie, w sumie wypija 600- max700 ml (średnio 100 ml na raz) , ale odstępy są przeważnie 3,5-5 godzin. Przepajam go tak godzinę, dwie po jedzeniu, ale nie zawsze, tylko jak się mały budzi, narzeka lub płacze.

Jak to u Was wygląda?
moj je 6 razy dziennie od 100 do 140 ml, co 3-4 godziny(i jedna przerwa 5 godzin sie zdarza codziennie)
a z piciem to tylko miedzy karmieniami jak marudzi ale ostroznie bo nawet jak 1,5 godz po karmieniu dam mu pic to potrafi mi zwymiotowac:baffled:
wiec z tym przepajaniem to u mnie roznie...np dzisiaj nie pil wogole...i wczoraj chyba tez....bo jakos nie prosil:sorry:nie wiem czy tak ma byc....

Witam!!!

Dawno mnie tu nie bylo!!! Co sadzicie o herbatce z kopru wloskiego. Moja mala myszka ja uwielbia chociaz jeszcze nie ma 3 m-cy, ale ostatnio dzien w dzien ma kolki i duzo kobiet mi mowi ze to wlasnie ta herbatka powoduje coraz wiecej gazow co przyczynia sie do kolki....juz sama nie wiem, odstawic czy nie??? :eek:

Hej dziewczyny !!

Nie wiecie czy można podawać ESPUTICON dzieciakowi, które skończyło 2 tygodnie?? ??

Przepraszam, że się mało udzielam ostatnio, ale kompletnie brakuje mi czasu...M wrócił na 1,5 dnia a dzisiaj rano znowu wyjechał na szkolenie, ale jutro wieczorkiem wróci..Jutro znajomi też do nas przyjeżdżają, nie wiem czy uda mi się cokolwiek przygotować...:sorry::sorry::sorry:`Dzisiaj rano Mały się darł prawie do południa, dopiero jak sie uspokoił udało mi sie trochę śniadania zjeść. Potem 2 godzinny spacer, po powrocie znowu się darł... teraz śpi, więc zjadłam obiad i padnięta jestem strasznie...a jeszcze za chwilę go kąpię, a później ciotki przychodzą oglądnąć Szymka...

Aniaa ja dzwonilam w ten spawie do znajomej farmaceutki i mozna od 2 tyg 1-2 kropelek do 2 razy na dobe

Wanilia
moja mala ma 8 tyg i 3 dni, je 6 razy na dobe 120-150.Ja daje jej pic tylko raz dzienni wode z glukoza albo herbatke z hippa rumiankowa albo koperkowa ok 60ml.Nie dopajam jej wiecej bo ona robi ladne kupki i bez problemow wiec uwazam ze nie musze.Poza tym wiecej nie chce czyli jej organizm jest wystarczajaco nawodniony.Pozdrawiam

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry