• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

ppatqa - to na bank trądzik, bo czytałam, że pod wpływem ciepła te krostki się robią bardziej czerwone. "Charakteryzuje się on pojawieniem się w okolicach twarzy, szyi, czoła małych krostek, które przypominają potówki i które mogą zamienić się w czerwone plamki. Co znamienne, w miejscach ogrzanych (np. na policzku, na którym dziecko śpi) trądzik jest bardziej widoczny, krostki robią się czerwone. Podczas ochładzania zaś (np. na spacerze) krostki przybierają kolor skóry i wydaje się, że trądzik zanika. Trądzik niemowlęcy ustępuje samoistnie."

My dziś mamy właśnie takie brzydkie czerwone, może jak będzie się długo utrzymywać to pójdziemy do lekarza, żeby zerknął jeszcze raz.

A mam pytanko, któraś ze szczepionek w szpitalu była w ramie? Bo Marika ma zgrubienie na ramieniu (dopiero dziś zauważyłam) i podejrzewam, że to od szczepienia. Iść z tym do lekarza???

reklama
CZARNA to masz frajnie moja tez spi gora 4 godziny ale nastepne od 2 do 4 godzin to jest zasypianie :-(
Ja bym tak chciala Wstac nakarmij aj i isc spac i dzis mi sie to udalo ale ogolnie udalo mi sie to 2 razy :-(

Dorotka - u nas też różnie..czasem Szymek zaśnie przy cycu irazem śpimy, ale dzisiaj np od 3-5 za nic nie chciał spać.... najbardziej chcial zeby go w pionie nosić po mieszkaniu....wtedy się uspokajał..grrrrr...

A ja mam inne pytanko mój ma nowe krostki na buzi niew wiem co z tym robić, czy poczekać czy leciec do lekarza, nic nowego nie jadłam, więc nie wiem od czego one.

Szymek też dosftał takie krostki już 2 dni temu... po nocy sa lepsze, ale w dzień znowu pojawiają się większe... najdziwniejsze bo pare jest tak jakby białe (jak trądzik...)

Karola moj 2 czasem 2,5 h spi:baffled:
To tak jak moj.... Rzadko kiedy 3-4 godz. śpi... Niestety :-D
A ja mam inne pytanko mój ma nowe krostki na buzi niew wiem co z tym robić, czy poczekać czy leciec do lekarza, nic nowego nie jadłam, więc nie wiem od czego one.
U mego Radka wyskakują krostki jak mocno placze :baffled:

Powiedzcie, czy u Was dzieciaczki drapią się po buzi, bo moj non stop ma jakieś "rysy". Mimo, obciętych paznokci :nerd::confused:...

U Sebcia pojawiły się takie krostki na twarzy i czasem są czerwone - takie plamy.
Na spacerze faktycznie znikają.
Jeśli coś się będzie złego działo jeszcze to raczej wizyta u lekarza nie ominie nas.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry