• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
Ppatqa - była u nas ciotka-pediatra i okazuje się, że Mały ma chrypkę najprawdopodobniej z suchego powietrza...mamy mu conajmniej 3 razy dziennie wodę morską aplikować do noska...

Dziewczyny...tak się zastanawiam nad jednym... Szymek ostatnio (2 razy!!) przespał praktycznie całą noc, więc nie budziołam go na zmianę pieluchy... i w tej jednej pieluszce był od 22 - do 6 rano !! (tyle aż spał !!)... wszystko było OK, ale czy powinnam go tak długo trzymać w 1 pieluszce ?? ale żal przeciez go budzić...

Ja nie budziłam Martynki jak zaczynała przesypiać. Bartkowi też próbowałam co drugą pieluchę w nocy przebrać, ale się przesikuje więc zmieniam. Na szczęście on zasypia po karmieniu w trzy minuty.

Polozna powiedziala mi ze spokojnie cala noc moze spac, nic mu sie nie stanie i zeby go lepiej nie budzic bo pozniej nie nauczy sie przesypiac nocy ...bo tez mialam ten jakze mily problem:)))bo Rafal najczesciej zasypia kolo 23 i budzi sie kolo 5 a pozniej juz o 8.wiec jak mu pieluche zaloze kolo 21 to jest w niej do 5.powiedziala ze nawet jakby kupe zrobil a jemu by to nie przeszkadzalo to tez nie budzic.

Ja tez nie budzę, zakładam pieluszkę po kąpieli tak ok 21 i Lena rano budzi się ok 6 więc dopiero wtedy przebieramy się, pupka nie ma odparzeń więc jest ok:tak:

reklama
Ania - ja też nie budzę i jak długo śpi to zmieniam dopiero jak się obudzi przed karmieniem. Nasza lekarka powiedziała, że powinnam się cieszyć, ze mi tak dziecko się nauczyło... I się cieszę!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry