reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie maluszków butelką

Dzięki dziewczyny :-). Co do szybkości przygotowania to ja dostałam podgrzewacz, po każdym jedzeniu wlewam do butelki odpowiednia ilość wody i stoi w podgrzewaczu w odpowiedniej temperaturze a jak Kubuś się budzi to tylko wsypuję mleko, wstrzasne i gotowe :-D

U nas jest taki sam system :-)
Co do ilości to ciężko określić, bo mały woli jeść często a w mniejszych ilościach. Ale np. nocą po 2h zjada np. 60ml. A na spacerze po 3h snu w drodze potrafi na spokojnie owalić 90ml, czasem i 120.

reklama
Ja trzymam się zasady co 3 godziny, oczywiście nie co do minuty ;-) i robimy małemu przeważnie 90 ml i zjada zazwyczaj chociaż często zostawia i je różnie 60 czasem 40 to wtedy jak przychodzi następne karmienie to mu robimy 120. Wcześniej robiłam błąd i dokarmialam tym co nie zjadł ale to bez sensu bo wtedy nie wiedziałam co ile je... Bo zjadal trochę potem przysypial, budził się po około 40 minutach o znowu jeść i tak w kółko.. a jak zaczelam go przetrzymywac to i zjada na raz wiecej i śpi dłużej dzięki czemu my mamy conajmniej 2h między katmieniami dla siebie. :-)

Dziewczyny a jak jest u Was z kupami?? U nas raz sie zdarzyło, że kupki nie robił przez 24 godz i dzis znów to samo....ostatnia była wczoraj rano.....
Mówiłam położnej to powiedziała, że tak się zdarza......:baffled:
A mnie to męczy, bo wiem, że na cycu kupa może byc po każdym karmieniu, a na mm rzadziej....ale nie raz dziennie chyba.....:szok:

Truskawkowa spokojnie moze byc raz dziennie kupka. O ile nie ma przy tym problemow czyli nie prezy sie w ciagu dnia, nie placze. Jesli przychodzi mu to z trudem to moze wiecej dopajaj zeby lzej szlo.

No właśnie nie widzę innych objawów. Arturek płacze tylko gdy jest głodny:tak:
Dziś sporo wody wypił, więc mam nadzieje, że doczekamy sie kupki:-D
Swoja droga już zapomniałam jak to było -czekanie ma kupke- ot misja dopiero;-)

No my na cycu więc nie mamy tego problemu. Kupa praktycznie w każdym pampersie, po każdym karmieniu. Chociaż na piersi też może być różnie i może być nawet raz na kilka dni! Ale moje dzieci ewidentnie mają dobrą przemianę. Jak byliśmy w szpitalu i był na karmieniu mieszanym to rzeczywiście było wyczekiwanie na kupkę, bo były 2-3 w ciągu doby, a że mały miał żółtaczkę to ważne było żeby był dobrze nawodniony i żeby tych kup było dużo bo się wtedy bilirubina szybciej wydala. No ale jak mi się laktacja rozkręciła i przeszliśmy na samą pierś to z kupkami nie ma problemu.

U nas dzisiaj była położna i też pytałam o kupkowanie bo wczoraj nic nie było - powiedziała że tak może być i jak tylko wyszła to Hubert nakupkał w pampersiocha :-D.

Zmieniałam ostatnio naszemu dziecięciu butelki na dr brown's i o dziwo nasze wieczorne problemy brzuszkowe zniknęły :szok:. Nie wiem czy to zasługa butelek ale jak tak to są super :tak:

reklama
Witajcie :)
Jestem w 35tyg ciazy, i do tej pory nie mam wycieku siary. Czy to oznacza ze bede karmila Maluszka butelka? Nawet nie wiem co jest powodem cos z laktacja ?

Do góry