Mam pytanie. Byłam dziś z małą u pediatry na mierzeniu i ważeniu. Pytam się przy okazji, czy nie je za mało mleka, bo dostaje je po kąpieli i wtedy wypija od 100 do 170, w zależności od dnia. I potem jeszcze nad ranem wypija jakieś 150. A lekarka na to, że w nocy nie powinnam już dawać dziecku mleka, bo osiada na zębach i będziemy mieć problemy z zębami. Że w nocy powinnam dawać dziecku wodę i ewentualnie raz kaszkę... Pytam czy w takim razie mam w ogóle zrezygnować z mleka? A lekarka na to, że zamiast mleka powinnam dawać małej jogurciki w ciągu dnia i z mleka rzeczywiście zrezygnować.
No i tu mam dylemat, bo z tego co wiem, to dzieci powinny pić mleko do 3 roku życia? .. Poza tym dziś po kąpieli daliśmy małej zamiast mleka herbatkę i był bunt, nie chciała w ogóle zasnąć. Najpierw się wygłupiała i wstawała w łóżeczku, a potem jak nadal mleko nie pojawiało sie na horyzoncie to włączyła swoją syrenę i w końcu daliśmy jej kaszkę. Wypiła 'aż' 50ml i od razu zasnęła.. Zastanawiam się co będzie nad ranem jak znowu mleka nie będzie? ...