reklama
Klementinka
Fanka BB :)
ja mam tommee ale ten ich design zajmuje bardzo duzo miejsca
poza tym od tradycyjnej sterylizacji zrobil sie jakis nalot, na dodatek mleko Bebilon Comfort czesto zamyka smoczki (2)
dla mnie lepszymi butelkami sa butle NUK, w DE najtansze a maja wszystko co potrzebne, 0 BPA, smoki niezapychalne i zajmuja malo miejsca i od sterylizacji na nich nalot sie nie zrobil
poza tym od tradycyjnej sterylizacji zrobil sie jakis nalot, na dodatek mleko Bebilon Comfort czesto zamyka smoczki (2)
dla mnie lepszymi butelkami sa butle NUK, w DE najtansze a maja wszystko co potrzebne, 0 BPA, smoki niezapychalne i zajmuja malo miejsca i od sterylizacji na nich nalot sie nie zrobil
ja już tez słyszałam że czasem lekarze zalecają wcześniejsze rozszerzanie diety, a powód jakiś podała? Bo jak nie to ja też bym się wstrzymała. Ja karmię piersią i mi zaleciła rozszerzać powolutku dietę po 4 m-cu czyli troszkę wcześniej niż się powinno przy piersi, ale to dlatego że mała jest zagrożona alergią.Cześć dziewczyny. Byliśmy dziś na szczepieniu i pediatra nam powiedziała, że jak Pola SKOŃCZY 3 miesiące, to możemy jej podawać po łyżeczce soku z marchewki i łyżeczce jabłuszka dziennie... Hm, zgodnie z tym co piszecie, wydaje mi się, że to trochę za wcześnie..?.. Tak czy siak, chyba się wstrzymamy, choć lekarka sugerowała co innego...
Mam do Was jeszcze pytanko - dopajam małą herbatką i wkurzam się prawie za każdym razem. Mamy butelki z Aventu i choć dobrze ją dokręcę, to prawie zawsze gdzieś coś podcieknie i mała jest potem mokra 'na dekolcie'.. Wkurza mnie to okropnie i myślę o zmianie butelki. Czytałam ostatnio o produktach firmy MAM - używa któraś z Was ich butelek albo smoczków? Oglądałam też smoczki i butelki Tommee Tippee i mają fajny designNie wiem na co się przestawić.. co proponujecie?
A z tą butlą to może smok niedokładnie przylega, ja zawsze najpierw dobrze dociskam smoka do nakrętki i dopiero zakręcam:-)
Lenuszka
Mamusia Gajusi
Słoiczki Hipp, Bobovita, obiadki i desery (1236017086) - Aukcje internetowe Allegro
dla dziewczyn które karmią
dla dziewczyn które karmią
ja już tez słyszałam że czasem lekarze zalecają wcześniejsze rozszerzanie diety, a powód jakiś podała? Bo jak nie to ja też bym się wstrzymała. Ja karmię piersią i mi zaleciła rozszerzać powolutku dietę po 4 m-cu czyli troszkę wcześniej niż się powinno przy piersi, ale to dlatego że mała jest zagrożona alergią.
A z tą butlą to może smok niedokładnie przylega, ja zawsze najpierw dobrze dociskam smoka do nakrętki i dopiero zakręcam:-)
Nie, niczym tego lekarka nie uzasadniła. Po prostu powiedziała, że jak skończy 3 m-ce to można jej rozszerzyć dietę. A Pola cały czas jest tylko i wyłącznie na moim mleku + herbatki HIPP'a.
Co do butelki, to nie wiem, może ja mam jakąś felerną? Smoczek sprawdzałam parę razy, czy dobrze przylega, dokręcam niby mocno, a i tak coś podcieka.. :/
Lenuszka
Mamusia Gajusi
Ja mam firmy lovi i jest super!!Nie, niczym tego lekarka nie uzasadniła. Po prostu powiedziała, że jak skończy 3 m-ce to można jej rozszerzyć dietę. A Pola cały czas jest tylko i wyłącznie na moim mleku + herbatki HIPP'a.
Co do butelki, to nie wiem, może ja mam jakąś felerną? Smoczek sprawdzałam parę razy, czy dobrze przylega, dokręcam niby mocno, a i tak coś podcieka.. :/
reklama
C
cobra18
Gość
moj aventowski smok tez wiecznie cieknie....