reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Karmienie naszych bąbelków

reklama
Zobaczysz jak będzie Franio akceptował. Zosia zimnego (w temp. pokojowej) nie wypije. Trzeba podgrzać do temperatury odczuwalnej na dłoni jako przyjemnie ciepła.
 
Najlepiej w temperaturze pokojowej. Tak zalecają położne. Ja dawałam tak Jackowi i nie chorował na gardło, a kuzynka swojemu synkowi podgrzewała na początku i jak był starszy to musiała też podgrzewać, bo jak tylko dała w temperaturze pokojowej, to mały od razu miał chore gardło
 
Jola - no ja od pół roku 'podgrzewam' bo Zosia pije tylko ciepłe mleczko mamusi. Musiałabym zdeka zesztywnieć żeby wprowadzić te zasady i z cyca dawac w temperaturze pokojowej :-D:-D

Spoko. Jeszcze sie Zoska przyzwyczai do zimniejszych napoi. Nie mam zamiaru jej zastosować terapii szokowej ;-) bo jak same piszecie choroba gwarantowana.
 
Skończyła mi się woda gerbera, a nie mam jak skoczyć do sklepu. Powiedzcie mi drogie mamy czy wodę Żywiec trzeba przegotować przed podaniem? I zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, czy myjecie butelki płynem do naczyń?
 
Skończyła mi się woda gerbera, a nie mam jak skoczyć do sklepu. Powiedzcie mi drogie mamy czy wodę Żywiec trzeba przegotować przed podaniem? I zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, czy myjecie butelki płynem do naczyń?
Blanes-ja podaje zywca bez podgrzewania, butelki zawsze myje plynem do naczyc i dokladnie plukam goraca woda, a na koniec przeplukuje wrzatkiem.
 
reklama
Blanes Młody wcina Żywca od urodzenia - po przegotowaniu. Ale chyba w końcu przestanę przegotowywać, gdzieś czytałam, że powinno się do pół roczku :confused:
Naczynia myję płynem, dokładnie płuczę i przelewam wrzątkiem (ponoć powinno się tak robić też do pół roczku :confused:)
 
Do góry