reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

karmienie naszych maluszkow-zaczynamy od nowa ;-)

reklama
tweenie no to masz gorzej:sorry2:

ogłaszam, że w biedronce sa bardzo smaczne granaty. Moja niejadka się nimi objada.
Są wielgaśne i bardzo mocno wybarwione, soczyste, słodkie.

Tylko uwaga na ściany, bo jak prysną, to zostawiają fioletowe centki:-D

nie można podchodzi do tego tak, że jak jeść nie chce, niech nie je...Wiem po sobie, że ja właśnie tak jadam, że nie zjem śniadania, bo nie mam ochoty, nie zjem obiadu bo nie mam ochoty...
a potem głowa mnie boli, mam niedobory witamin...
na kolację niby zjemy więcej, ale to niestety nie zbilansuje całego dnia nie jedzenia...i nie koniecznie jem to co zdrowe...mam zawsze mało żelaza, a za mięsem nie przepadam, a właśnie je jeść powinnam. to samo z nabiałem- mleko tylko do kawy, jogurtów nie...czyli wapnia jak nic mam za mało, bo kawa go wypłuka i tak dalej...
I niby starsza jestem i mądrzejsza....

no ale Zuzia na szczęście odpukać, jakoś w miarę je, więc mam nadzieję, że tych niedoborów nie będzie, bo staram się jak mogę, żeby to jedzenie było różnorodne i zdrowe

Nef- moja z owoców w formie nie zmiksowanej to tylko jabłko i banan...resztę muszę jej miksować, bo inaczej nie zje...
wczoraj miks jej z mango, jabłka i banana zrobiłam. samego mango nie tknęła, tylko pluła...
kwiwi chyba też za kwaśnie

Joaszka-ale zmusic niejadka nie zmusisz à tylko niepotrzebnie sie zirytujesz à dziecko bardziej zniechecisz.Dlatego jesli maluch slabo je to trzeba mu ograniczyc albo wykluczyc rzeczy dobre ale malowartosciowe.

a ja muszę sie przyznać, że ostatnio daję mojej czasem coś słodkiego do spróbowania, kawałeczek czekoladki, albo ciasteczka:-) niech sobie spróbuje coś dobrego, jak jest grzeczna. pilnuję tylko żeby to było po jedzeniu albo między posiłkami, no i tylko na smaka:tak:

nie pamieam, czy pisalam o przemycaniu jajka, bo pameitam, ze o tym pisalysmy.

Pola zajada jajko na twardo z dynią, wymieszane, dynia zabija smak jaja. daję jej to na obiad, makaron, dynia i jajo. baardzo zadowolona jest:)

Nef- jak Twoja Gosia je granaty? Ja dziś kupiłam sobie, i tam są pestki przecież...Zuzia w życiu nie tknie...

przypadkowo odkrylam ze mala uwielbia gotowana marchewke i potrafi za jednym posiedzeniem zjesc 3 duze wiec poki jeszcze je lubi gotuje jej w poludnie

reklama
Do góry