reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Karmienie naszych maluszkow

reklama
A nasza Niunia wsuwa zupki przeze mnie gotowane pod warunkiem,że za każdym razem zmiksuję też troszkę zupki ze słoiczka-ale tylko Gerbera...I nie cgce pić zupki z butelki tylko jeśc łyżeczką.I Misiowy Ogród nie bardzo wchodzi ale za to Misiowy Sad baaaardzo-zwłaszcza banany z jabłkiem!!!A dziś pierwszy raz zjadła czarnr jagody...Hmmmm....

buuuu....a ja coraz mocniej podejrzewam że Oliwier ma uczulenie na...karoten,właśnie zawsze po zupce z marchewka skórka robi mu sie szorstka jak pumeks! Oby do czwartku...
A co do banana na surowo to Oliwier woli ze słoiczka,nie wiem czemu...przeciez surowy lepszy ;) tylko pomęczyć i pogryźć trzeba a to wymaga więcej pracy-leniuszka mam i tyle!

Oleńko,ja Zuzi rozgniatam banana widelcem i daję jej do łapki właśnie plastikowy widelec i sama wsuwa...No troszkę ja jej podaję na łyżeczce...;-)

Dziewczynki, od kiedy zaczelyscie podawac maluszkom cos innego niz mleczko?Kiedy byly takie wasze pierwsze proby??

Marthusiu ja zaczęłam dawać pomału jabłuszko jak mała miała 2 miesiące i 3 tyg:tak: pamiętam bo chciałam czekać do 3 miesięcy ale nie mogłam się doczekać:-D poza tym mała nie robiła mi kupek a po jabłku problem znikł:-)

reklama
hihi, czyli Wiki byla dokladnie w wieku Lenki teraz:) Ja od kilku dniu zastanawiam sie czy nie sprobowac i powoli jej diety nie urozmaicac, ale szczerze mowiac wydawalo mi sie, ze to za wczesnie jeszcze.

Do góry