reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie naszych maluszkow

Dziewczyny czy któreś z waszych dzieci pije mleczko np bebilon pepti, czy nutramigen - chodzi mi konkretnie o puszkę w ktorym to mleko jest.
Ja mam ogromną prosbę do was abyscie zachowywaly te puszki i np jak nazbieracie z 5 sztuk to wysłać do mnie oczywiscie pokryje koszta wysylki
Bardzo was proszę
piszcie do mnie na pw

reklama
:-( Nadia nie chce mi jeść mięska z ziemniaczkami albo z ryżem.Ewentualnie zje cielęcine z jarzynką ale z ziemniaczkami albo z ryżem sie nie tknie.Nie wiem co robić.Normalnie mi naciąga przy jedzeniu......

My za chwilkę będziemy mieli premierę z jabłuszkiem:tak: Aż jestem ciekawa co Adaś na to;-)

K@siek tez tak myslałam, w końcu my tez mamy swoje upodobania co do jedzenia,ale ona nie lubimy żadnego mięska z ryżem i ziemniakami.Ryż ,zrozumie ale ziemniaki??

Kaju może za jakiś czas zaakceptuje takie jedzonko.

Adaś jak juz wspomniałam jadł dzisiaj jabłuszko:happy: tak się przy tym krzywił i śmieszne minki robił, że hej:tak: aż specjalnie na tę okazję nauczył się wypluwać. Zjadł odrobinkę, jutro spróbujemy znowu może mu będzie bardziej smakowało;-) A odkąd zaczęłam jeść codziennie jabłka Adaś bez problemu robi kupki więc może i takie jabłuszko mu pomoże. Mam nadzieję bo Debridat mu nic a nic nie pomaga:no:

K@siek - gratuluje pierwszego jabluszka, nie ma to jak naruralne sposoby wypedzania kupy. U nas po jabluszku zawsze jest obowiazkowo. Tak trzymac:)
Ja tez sie wycwanilam i mieszam malej mleko z kleikiem ryzowym bo samego kleiku nie chciala jesc. I tak ja oszukuje a jej smakuje (podaje bezsmakowy). Natomiast nie moge dziecka przyuczyc do herbatki, chyba jej konsystencja nie pasuje. Probowalam dawac tez lyzeczka ale nic, pluje na odleglosc, rownie daleko koperkowa jak i rumiankowa. (?)

Gratulacje premiery K@SIEK:-) ,MY normalnie kupujemy deserki i to wcina a dziś przez to że brakło daliśmy normalne tarte jabłuszko i jednak nie podeszło ,pluł na wszystkie strony:-D :-D

Kasiek,gratuluję premiery! Tak patrzę i nie moge wyjść z podziwu,wszystkie dzieciaki lipcowe a niektóre wcinają już nawet miesko a inne dopiero poznają nowe smaki...najważniejsze żeby zdrowo sie chowały! my z mięskiem jeszcze poczekamy ale na topie cały czas owocki i zupka marchewkowa z warzywami. Kasiek,jak Adas sie rozkręci z jedzeniem jabłuszka to znikną wszystkie kupkowe problemy,trenowalismy to ze 2 miesiace temu. Niestety tak to jest że czasem po mleczku cycowym robi się zastój i trzeba czyms popchnąć :)

reklama
Brawo dla Adaska!!! U nas jest mleczko na topie i ze wzgledu na to ze Allanek potrafi na raz zjesc 200ml co 3-4 godziny, to ostatnio nie daje mu za wiele sloiczkowych dobroci!!! Mleko je niezageszczone kaszkami!!! Poprostu nie chce przedobrzyc i utuczyc wlasnego synka!!! Dopiero moze lekarz mi powie jak mam go karmic zeby sie wszystkim ale po troszku najadal!!!

Do góry