reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie naszych maluszkow

Reamonn zaraz Ci napisze ten przepis, jest prosty i mojemu szkrabowi naprawde smakuje:tak:
150g surowego miesa z kurczaka(piers)
1marchewka, 1/2pietruszki, kawaleczek selera
2 jablka
lyzeczka masla
lyzka kleiku ryzowego
Mieso pokroic i ugotowac z warzywami w niewielkiej ilosci wody.Jablka obrac ze skorki wyjac gniazda nasienne, pokroic i poddusic ok 3-5 minutw malej ilosci wody.Wszystko razem zmiksowac, dodac maselko i kleik ryzowy
Ja dalam ciut wiecej maselka i kleiku bo sporo tego wyszlo(mialam obiadek na 3 dni)

reklama
Aneczko! Rewelacja! :-D Wlasnie widze ze skadnikow jest duzo wiec obiadek na 3 dni to dla mnie super rozwiazanie gdyż mam bardzo mało czasu na gotowanie.
Powiedz mi jeszcze prosze jak przechowujesz obiadek na kolejne dni? Wystarczy w lodowce?

Jak tak czytam ile wcianaja nasze maluszki to troche sie zaniepokoilam ze Kaja tak mało, a raczej ze ma taka duzo przerwe bo po kolacji ktora ma o 19.00 - 19.30 i idzie spać, nie je nic do 7.00 - 7.30 rano jak wstanie na śniadanko.

Reamonn ja trzymam do 3 dni w lodowce a jak wychodzi mi wiecej niz na 3 dni to mroze.
Witus w nocy tez nic nie je ale mysle ,ze wszystko jest O.K.

znalazłam coś w necie -może się wam przyda:-) (po prawej stronie jest dział "kuchnia malucha" z podziałem na miesiące).

www.ksiazka-kucharska.pl/przepisy/Maluch-10-Miesiecy/

Reamon nie masz czym sie martwic..moja Wiki ostatni posiłek ma o 19 po kapieli ok 240ml mleka z kaszką wypija i do rana do 7-8 wytrzymuje bez preblemu...to raczej normalne juz jest ,że nasze maluszki nie chca i nie potrzebuja w nocy jeść.....:tak:

reklama
Asieńko,twarożek Zuzlce daję z "kuchni alergika-wiesz ona też ma niekeidy problemy z suchą skórą i pediatra podejrzewa skazę białkową(jesteśmy w trakcie sprawdzania)ale po tych słoiczkach nic jej nie jest...Tak jak po obiadkach z tej serii....

Do góry