Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
A co do karmienia piersia- to jakos troche sie boje ze bede miala z tym problemy, ale na pewno chce sproboac karmic piersia. Jedynie co mi sie nie podoba ze matka czesto jest traktowana przez rodzine jak chodzaca mleczarnia-widze to u siostry meza- ona karmi dziecko 16 miesieczne na kazde zawolanie i wszedzie- i wszyscy wokol mowia daj malej piers bo chce mleczka- mnie cos takiego wkurza dla mnie to dosyc intymna sprawa, przeciez to moje piersi a nie dobro publiczne.
moja koleżanka ze studiów swoja córkę karmiła do 3 roku zycia, to już gruba przesada według mnie psychologowie odradzają tak długie karmienie - gdzieś czytałam
powiem tak wg mnie 12 miesi ęcy to maks, ja chcę około pól roku potem od marca do końca września maks, dla mnie karmienie do 2-3 roku życia to przeginka pamiętam kiedyś byliśmy na gościnie u znajomych a do mojej kumpeli siostry podszedł 2,5 latek siadł na niej okrakiem i przy stole zaczął się do niej dobierać na chama podnosił jej bluzkę i zciągał stanik usiłująć władować sobie brodawkę do ust ona była jakaś zadowolona mnie to zniesmaczyło, takie dzieci to już mają nawyk dla mnie było by to dość kłopotliwe
tez mysle ze 12 miesiecy to jest maks, choc i tak wydaje mi sei ze to troszke przydlugo. ja na pewno bede karmic, o ile nei bede miec problemow, do 6 miesiaca, a pozniej sie zobaczy...
Ja będę karmic najdłużej do 1,5 roku. Nie wiem czy dłużej to przesada, ale czasem trzeba też dziecko zostawić i wyjśc na noc i napic sie piwka i zjeść czekolade i inne fajne owoce .
Ja kiedys bardzo nieprzychylie patrzyłam na matki karmiące np. w supermarkecie na lawce, potem mi sie to zmieniło. Bywało, że karmiłam nawet na środku chodnika na stojąco, bo tak sie darł, że aż się zanosił i niestety wtedy nie myślisz o wstydzie, ważne żeby sie najadło. . Inna sprawa, że do karmienia trzeba mieć tez dobra bluzkę i przydaje się też pieluszka do zasłonięcie piersi, żeby wszystko było jak najmniej krępujące dla mamy i dla obserwatorów.