reklama

Karmienie piersią

Za to jak ja teraz w październiku leżałam to wszedł ksiądz na salę a akurat dwie dziewczyny karmiły a on że TO mogą odłożyć na później i lepiej niech Komunię przyjmą...

Ostatnia edycja:
reklama
no to ja chyba mam jakiegoś niesamowitego farta, bo spotykam w zasadzie samych fajnych księży, a w szpitalu do nas z Komunią też przychodził fajny i nie wyobrażam sobie jakiś akcji z macaniem czy głupimi tekstami o karmieniu...

dziewczyny a został jeszcze ktoś kto karmi tylko piersią... i nie daje pic nie daje jabłek i i innego jedzenia...
wydaje mi sie ze maluszki jeszcze za małe?
moj starszy zaczął dostwac cos po za mlekiem w 6 miesiącu dopiero..

chyba ze znow praktyki sie zmieniły
jak juz nie wiem raz tak raz siak:(
No,ja jeszcze nic nie daję,tylko od czasu do czasu troszkę herbatki jabłko-melisa.Ale juz niedługo będziemy musiały wprowadzic gluten.Zresztą ja chętnie może bym juz dała jej cos spróbowac,tylko boję sie przez tę jej alergię:(.A co do schematów żywieniowych i metod wychowawczych,to prawda,że wciąż się zmieniają,więc najlepiej kierowac się własną intuicją.

no to ja chyba mam jakiegoś niesamowitego farta, bo spotykam w zasadzie samych fajnych księży, a w szpitalu do nas z Komunią też przychodził fajny i nie wyobrażam sobie jakiś akcji z macaniem czy głupimi tekstami o karmieniu...
Miałaś farta:).Pewnie,że zdarzają się fajni księża,jak we wszystkich społecznościach,ale wg.mnie ten celibat to porażka i dużo zła wyrządza.

dziewczyny a został jeszcze ktoś kto karmi tylko piersią... i nie daje pic nie daje jabłek i i innego jedzenia...

Tak ja daję tylko cyca i nic więcej- w 6 miesiąca podawać będę gluten ni i pod koniec 6 miesiąca zacznę podawać coś innego!

ja tez jeszcze nic nie podaje, ale grzecznie czekamy na skoncenie 4-go m-ca, potem zaczeniemy powolutku.
U nas cycka coraz mniej-zostal w karmieniu nocnym(tak, tak, mimo roznych prob i czary-mary nadal mamy dwie nocne pobudki:( ) a moje mleczko w butli podaje dwa razy dziennie, reszta mm. Za jakis czas moje bedzie 1xdz. W tensposob postanowilam bezbolesnie rozstawac sie z cycusiem:)
Plan uznaje za wykonany, mimo tragicznie trudnych poczatkow, udalo nam sie dotrwac z cycem do 4 m-ca. Teraz pomalu go odstawiamy, bo mama pomalu wraca do pracy:)

Emiliab - a jaką dałaś mu zupkę i deserek - napisz nazwę i firmę. No u mnie dziś nadal było jabłko z marchewką z Bobovity,ale chyba będzie trzeba na razie z marchwi zrezygnować,bo mały drugi dzień nie zrobił kupy. On w ogóle miał problemy z zaparciami,ale ostatnio już robił raz dziennie,a jak wprowadziłam marchew to go znów zatkało. I w tym słoiczku jest jakoś 30% marchwi a reszta to jabłko. Więc się zastanawiam po czym u Ciebie ładne kupki są.

Daję właśnie bobovitę i nie narzekam na kupy:tak:.

A wiecie,przypomniałao mi się,że jak rodziłam Tomira,w Lublinie,to tam po salach łaził taki ksiądz i łapał kobiety za piersi,mówiąc "pokaż,masz mleko?".:szok:ja odwróciłam się i udawałam,że śpię!

:szok::szok::szok: no porażka :no:

kuzwa i to mnie wlasnie denerwuje ten caly ciemnogrod, ze jak ksiadz to sobie moze macac? a co niby w ten sposob robi? rozgrzesza? bulwersuje mnie ten temat bo moja mama mi opowiadala, ze jak byla mala to za nia lazil ksiadz chcial ja na kolana sadzac w szyje calowac... koszmar. przez ten caly celibat dewiacje rozne sa.. jakby taki ksiadz mial zone to moze i cos sensownego o zyciu rdzinnym by mogl powiedziec,no i przedewszystkim by poped zdrowo rozladowal

:tak: mam takie same zdanie :tak:

ja zostałam ;-) u mnie tylko cycuś, mój synek jeszcze ani razu nie dostał żadnej herbatki, wody ani innego jedzonka, oprócz kilku podbramkowych sytuacji wtedy było mm :-) ale jak w marcu pójde na szczepienie to podpytam pediatry co i jak, i będe się wtedy zastanawiać co i kiedy wprowadzić :cool2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry