reklama

Karmienie

reklama
Jaipur :-D Trzeba jeszcze coś "pachnącego" wypróbować, czy "wróci" hihihi! Pamiętam jak Paula jeszcze na pampersach jadła ze mną pomelo i potem gronka mi wydaliła :D No jeszcze kompletnie te maluchy nie trawią jedzonka, nie trawią ;)

U nas też pepti, wcześniej nutramigen. Też nie mieliśmy nic stwierdzonego w 100%. Na podstawie kupek z krwią stwierdzono nietolerancję laktozy. Teraz podaję Małej kaszki mleczno-ryżowe, które są na normalnym mm i nic się nie dzieje. Kiedyś próbowałam też podawać zwykły bebilon i reakcji negatywnej nie zauważyłam. Nie jest chyba tak źle i będzie można chyba przejść na zwykłe mleko.

u nas pepti weszlo,bo niby kupka była rzadko, co kilka dni, zielona :) no i ulewanie, ale wszystko nadal tak samo, choc moze ulewanie troche mniejsze niz jak podawalam mu bebilon ha i jeszcze w pierwszych tygodniach moje, ale też chyba 2 razy jadł kaszkę mleczno -ryżową na jakimś tam zwyklym mm i też jakiejs roznicy nie widzialam,trzeba bedzie sprobowac,zawsze mozna wrocic do tego pepti

myslę że ten niemiły temat już czas zakończyć :-)
najlepiej będzie patrtzeć z przymróżeniem oka na to co inne mamy dają a czego nie ,.. i kłótni nie będzie :-)
a wiadomo że każda zrobi i tak swoje..
BYle sobie nie pojeżdżać , ani nie przygryzać, ubliżać itp itd :tak:
no i nie mówić że coś jest lepsze od czegoś co by nie obrazić innej mamy :-)

ja karmię pieriśa i daje zapychacz na obiad i na deser ;-)
a jak mi się chce to jeszcze trochę kaszki na śniadanie , ale rzadko... bo musze dawał łyżką a z butli nie chce pić płynnej :-p
no i po każdym posiłku cyc :-)

marzena refluks ?? o ten temat chodziło ze nie na miejscu?/ a niech se będzie i tutaj..

a co do TROLINGOWANIA :-D jak przeczytałam to aż się uśmiechnęłam (bez obrazy oczywiście) mówi się trollować :-p
poprawiłaś mi humorek hihi

Mam do Was pytanie, co do kaszek (robionych na gęsto do jedzenia łyżeczką):
czy też pod koniec jedzenia robi się rzadka, prawie wodnista.
Ja przygotowuję taką super gęstą, a jak kończymy jeść to już jest płynna. Robi się tak i przy Nestle i przy Bobovicie, zarówno tej na wodzie, jak i na mleku.
Nie wiem, czy to przez to, że później robi się coraz chłodniejsza?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry