_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
hope ja to wiem ze dziecko karmione butelką sie wybudza i karmi co 3h
ale to na piersi jest na zawołanie... czyli kiedy samo chce
i oczywiscie nie co pół godxziny
tylko to zawołanie trzeba kontrolować i mniej więcej jak miną juz 2h to wtedy znaczy że woła ponownie o mleko bo zgłodniało
a wcześniej woła bo .. chce possac , chce poczuc bliskosc matki , ma pełna pieluche ... itp...
i nie powinno sie przystawiac co chwilkę
tyko własnie co om 3 h ..
a jak śpi dłuzej i nie woła to chwała Panu
ze mozemy sie wyspać
w nocy mleko jest tłuściejsze i dziecko bardziej się najada dlatego dłuzej śpi ..
a jesli jest zbyt czesto przystawiane do cyca budzi sie bo potrzebuje bliskości i wie ze zaraz dostanie cycka
edit u mnie tez mała najada się w 15min i czasem z 2 cyców czasem z 1
jak tylko z jednego to do kolejneo karmienia ją przystawiam do drugiego tak dla równości..
no ale ja aż tak nie kapię
hope odciągać strach bo bdzie ci jeszcze więcej się robiło..
ale możesz odciągać sobie minimalne ilości zeby nie były takie nabrzmiałe , ja tak z Vi czasem robiłam że właśnie jak mi się nabuzowwały to pociągnęłam ze 3 razy laktatorem i więcej nie co by mi za duzo znów nie naszło
a co do bólu ja polecam maść Lasinoh lanoline - jak dla mnie jest najlepsza ale w pl jest droga i nie wszędzie sie ją dostanie niestety
ale to na piersi jest na zawołanie... czyli kiedy samo chce

i oczywiscie nie co pół godxziny
tylko to zawołanie trzeba kontrolować i mniej więcej jak miną juz 2h to wtedy znaczy że woła ponownie o mleko bo zgłodniałoa wcześniej woła bo .. chce possac , chce poczuc bliskosc matki , ma pełna pieluche ... itp...
i nie powinno sie przystawiac co chwilkę
tyko własnie co om 3 h .. a jak śpi dłuzej i nie woła to chwała Panu
ze mozemy sie wyspać
w nocy mleko jest tłuściejsze i dziecko bardziej się najada dlatego dłuzej śpi ..
a jesli jest zbyt czesto przystawiane do cyca budzi sie bo potrzebuje bliskości i wie ze zaraz dostanie cycka

edit u mnie tez mała najada się w 15min i czasem z 2 cyców czasem z 1
jak tylko z jednego to do kolejneo karmienia ją przystawiam do drugiego tak dla równości..
no ale ja aż tak nie kapię

hope odciągać strach bo bdzie ci jeszcze więcej się robiło..
ale możesz odciągać sobie minimalne ilości zeby nie były takie nabrzmiałe , ja tak z Vi czasem robiłam że właśnie jak mi się nabuzowwały to pociągnęłam ze 3 razy laktatorem i więcej nie co by mi za duzo znów nie naszło

a co do bólu ja polecam maść Lasinoh lanoline - jak dla mnie jest najlepsza ale w pl jest droga i nie wszędzie sie ją dostanie niestety
Ostatnia edycja: