reklama

Karmienie

reklama
Manna z nestle jest super, ale wczoraj kupiłam też kaszke z nestle 8 zbórz, mała wciągnęła 260 ml:szok::szok::szok::szok::szok:I nawet P stwierdził że pyszna, zresztą jak mała nie wypije kaszki to on spija bo tak mu smakują.
Co do danonków to u mnie skrót myślowy ja daję angielskie serki w takich samych opakowaniach ale jest to twarożek zmiksowany z owocami i smakuje naprawdę dobrze. Polskie serki jak kupuję to takie z mlekowity i tym podobnych homogenizowane, Danio np. ja nie lubię leci mi chemią. Ostatnio zresztą daję jej jogurt naturalny z owocami ze słoiczka i też wcina. A co co mleka krowiego to większość mm jest z mleka krowiego, w Polsce mm sojowe jest tylko na recepte przez co ja musiałam zacząć dawać małej krowie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:bo zapasy z UK mi się skończyły, a muszę powiedzieć że u nas problemy z kolkami się skończyły odkąd mała piła mleko sojowe.

Do picia daję herbatę, albo taki sok/syrop do rozcieńczania w wodzie (Łowicza) no i bobofrut dzisiaj albo jutro zamierzam uruchomić sokowirówkę i zrobię jej sama soczek. W nocy pije tylko czystą wodę przegotowaną albo mineralną.

Ostatnia edycja:
U nas oprócz mleka do jedzenia podajemy:
-> kaszki (róznego rodzaju z Bobovity i czasem Nestle - polecam te żółte, bo są wydajniejsze),
-> zupki-sama gotuję,często daję już takie "nasze" zupy,
-> czasem deserki owocowe w słoiczkach-ostatnio zakupiłam w Rossmanie z Babydream musli owocowe i młody wciągnął od razu wszystko;-),
-> tarte owoce,albo takie swoje-pasteryzowane (wczoraj otworzyłam jagody i mały był zachwycony:tak:),
-> jogurty czasem podaję,ale te z Nestle- "Misiowy jogurcik",ale młody szczególnie za tym nie przepada,
-> poza tym chlebka skubnie, biszkopcika, jakąś wędlinkę itd.
-> A do picia podajemy herbatkę z bobovity,ale młody bardzo mało teraz pije.
Przyzwyczajam go powoli do wszystkiego:tak:

owsianką z bobovity Mikołaj strasznie się zajadał, ale niestety ze względu na skazę musieliśmy odstawić...

a nawet nie wiem czy jest sama taka drobna owsianeczka, a nie płatki:confused:

także bardzo Mu smakują kaszki z nestle ze zbożami z lipą, albo ze śliwką, ta ze śliwką bardziej Mu smakuje:tak: ale obie są pycha
Jeszcze muszę gdzieś znaleźć 3 rodzaj -8 zbóż

a manny jeszcze nie dostał ani razu:sorry2:

Do picia dostaje teraz tylko wodę, wcześniej była herbatka, teraz herbatkę sporadycznie Mu podaję.

a najlepsze to są kisiele na soczkach:tak:

W sumie już dużo Mu podaję,
ostatnio dałam mu trochę farszu z gołąbka, ale się zajadał:laugh2:

Ostatnia edycja:
Aiunka ja podobnie daję banana właśnie, albo soczu malinowego odrobinkę:tak:
Dziś Franek zajadał zupę ogórkową smakowała baaaaardzo:tak: Kanapkę z masłem i pieczoną piersią z indyka, 2 średnie jabłka i całego banana:szok:

Matko ja w życiu nie zjadłabym żadnej kaszki:no: na samą myśl zbiera mi się na wymioty:baffled: Za to zupki wszystkie kończę po synku:-D

reklama
Alex dostałam od mamy kupuje od sąsiadki, ale też daję ziarnisty res-mlecz nie wiem czy u was też jest?
A jak u Olinka z jedzeniem bo wiem, że niejadkiem był, dalej cycuś rządzi?

U nas nie widziałam.
A Oliwierek zupki jakoś ostatnio ładnie zjada ale za to kaszka nie chce prawie wcale ruszyć, a juz tak ładnie je jadł. nie wiem co się stało.
Oczywiscie, ze cycus rządzi i to najbardziej mu smakuje:)
Z butelki tez zaczął juz jakoś pić nawet po 130 ml ale znowu od 3 dni nie chce tknąć butelki ja juz nie wiem jak mam do niego podejść z tym jedzeniem i butelką?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry