reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie

reklama
No właśnie Andzia doradziłabym Ci trochę przyprawić. A najlepiej ugotuj coś mniej tłustego dla Was albo jakąś zupę i zobaczysz jak młody będzie wcinał. Ja nie gotuję dla Igora osobno,po prostu nam gotuję takie posiłki,które może też zjeść Igor lub mniej doprawiam :)

Czekolada to jest TO!!!!
Polcia ostatnio pierwszy raz jadla czekoladke :D
Dorwala sie do szafki, wyciagnela serduszka z Milki, otworzyla! i ile byla w stanie w lapke zlapala i pozerala ze smakiem - nakrylismy ja jak juz cala umorusana byla :-D
Na szczescie efektow ubocznych nie bylo ;P

jolek przecież napisała maja że skutków ubocznych nie było....

Andzia może zacznij gotowac coś bardziej z sosami...moja Emka to wciągnie wsyztsko ale Vi musi mieć "mokre" jedzenie... dużo sosiku albo gęstą zupkę bo wodnistej nie zje :-p takie tam zachcianki..
albo moze małemy coś nie smakuje z tego co podajesz?? troszkę przypraw .. podaj wiecej ziół...
pokombinuj z jakimiś wiosennymi dodatkami :-)

co do picia tak piszecie.. Emma zjada tak ok 240-300 mleka na noc, poza tym z jakieś 2 kubki po 240 ml picia innego.... czyli 480 ...i to wsyztsko
zypy zjda też ok 250 ml no a z owoców to różnie... po kilka brzoskwinek , czy kilka truskawek , 2 banany np ... zależy :-pczasem wcale nie ma ochoty na owoce

Może dla Majki Polciowe problemy z kupą to norma więc nie brała tego pod uwagę, dlatego zapytałam!

Czekolada sposobem na zaparcie - proszę jaka niespodzianka:-D Maja, cieszę się, że nic Polci nie było.
Julek w niedzielę spróbował truskawek, takich prawdziwych, z własnej działki, pyszne były:tak: Smakowały mu bardzo, ale dałam tylko trzy, bo bałam się, bo to silny alergen. Na szczęście do tej pory nic się nie działo, więc truskawy możemy spokojnie wcinać:)

reklama
już sobie wyobrażam Polcie umorusaną czekoladą, smakowicie musiała wyglądać:-D

co do truskawek, to ostatnio też dałam Zośce - najpierw podusiłam widelcem i dałam sok - bleee, truskawki takie poduszone w mannie - blee, ale to dlatego, że się ciągnęły, za duże kawałki, bo jak zmiksowałam i dodałam je w tej formie do kaszki manny (daję mleczną z nestle), to wyszło pyszne danie i mała wcinała ze smakiem:-D. Jadła 3 razy i chyba uczulenia nie ma, choć nie jestem do końca pewna:confused:. podam jeszcze i będę obserwować.

Do góry