reklama

Karmienie

wiem dziewuszki, tyle że jutro mam wizytę u stomatologa, będzie znieczulenie więc nie będzie karmienia przez kilka godzinek, a ja nie mam z czego odciągnąc :((((((((((( mój ssak wydaja wszystko na bieżąco, a jak nawet nie wydaja, to nie mam kiedy odciągnąć ;((((((((((((((((( a nawet jak odciągnę to będzie nie więcej jak 40 ml, a ona na raz wypija 100-120

reklama
Bra poproś o znieczulenie stosowane u kobiet w ciąży i karmiących (bez adrenaliny), ponadto to znieczulenie miejscowe, w niewielkim stopniu przedostaje się do krwiobiegu a do mleka w jeszcze mniejszym. Opinie dentystów są podzielone, jedni każą czekać inni pozwalają karmić, musimy mieć swój rozum.

W czasie porodu kobiety dostają znieczulenia różnego rodzaju i jakoś nikt karmić nie zabrania...

O rany jaka jestem mądra :-D:-p zerknij tu:
http://www.superdentysta.com.pl/index.php?site=pytania

cytuję:

kropka.gif
P: Czy karmiąc piersią, mogę być znieczulana?

O: Większość lekarstw przyjmowanych przez matki karmiące przedostaje się do mleka w ciągu kilku godzin. Dziecko karmione piersią otrzymuje z mlekiem około 1% dawki .
W przypadku standardowego znieczulenia jest ilość absolutnie bezpieczna.
Zasada karmienia przez matki przyjmujące leki:
- spróbuj nakarmić dziecko zaraz przed- lub po- zażyciu lekarstwa
- pamiętaj ,że maksymalne stężenie lekarstwa w mleku występuje 1- 3 h od zażycia

Ostatnia edycja:
Bra- jedynie co Co mogę pomóc to to że jak Szymek miał alergię to miałam właśnie Bebilon Pepti w razie do dokarmienia i ono jest normalnie dokupienia w aptece tylko z receptą masz taniej ,

aha i dla pocieszenia jeszcze Ci dodam że ja też nie daje rady już odciągać mleczka i w razie co bez żadnego poczucia winy podaję mieszankę

Ostatnia edycja:
Dziewczyny już co prawda Ci pomogły Bra, ja jeszcze dodam tak od siebie, że ja jakiś tydzień temu byłam u dentysty-sadysty:-) i miałam nie brać znieczulenia, bo tylko wypadła mi plomba i pomyślałam, że wytrzymam, ale okazało się, że pod plombą mam próchnicę i trzeba było leczyć kanałowo i musiałam wziąć znieczulenie, dentystka powiedziała, że nie dam rady bez więc wzięłam. Mleka nie miałam odciągniętego, zresztą i tak nie mogę go dawać Klusce bo potem nie chce cysia i normalnie ją karmiłam po powrocie do domu. Nic kompletnie nic jej nie było.

my jestesmy na pepti i wg tabelki na puszce w 3 mies zalecaja 5 razy - 150 ml wody, i w sumie nie wiem jak to odczytywac, czy jak juz skonczony jest 3 miesiac to brac z tabelki dane na 3 wlasnie czy na 4 mies - a wtedy zalecaja 5 razy - po 180 ml wody, a ze jemy 6 razy - to ja daje 140 ml,czasem 150 ml wody.
no ale jak karmisz czesciej to porcje moga byc wlasnie mniejsze...

reklama
Ja go karmie Nan pro 1 i u mnie w tabelce jest ze 4 miesiac 150ml 6 razy, tyle ze moj je czesciej tzn co 3 godz ale on z 120 moze zje 40? Wiec teraz daje mu co 4 godz i zjada cale 120.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry