reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie

Hope z całego serca wspólczuję, trudna ta ywoja mleczna droga.
A na pobudzenie laktacji w piersi polecam regularne odciąganie, u mnie zadziałało.

reklama
mloda_i_piekna podaję herbatkę z kopru włoskiego Hippa od 1 tygodnia:-)Położna powiedziała,że w takie upały można dopajać-tylko wiadomo z umiarem. Ja podaję trochę rano po jedzeniu i po troszku po południu jak mały najedzony,a marudzi. Często possie 5-10 ml i mu pomaga na prawdę.

hope bidulo wiec co to znaczy ale mi sie na szczescie przecieki wycieki uspokoiły
Co do herbatki koperkowej tow upały jak najbardziej podawać bynajmniej u mnie bo Zuzia by wisiała cały czas na cycu a po drugie denerwuje sie mała bo nie dość że samej w sobie jest jej goraco to przy cycu bije żar ode mnie wczoraj aż odciagnełam do butli mleko bo nie chciała jesć

No z tym goacem ode mnie to też problem, tak jak piszesz ilonka.M
Szkoda mi małego bo chce cyca a jak go przystawiam odpych a sie nogami i rekami od mojego brzucha... Za cciepło na takie początki :(

marzena - moja najczęściej łapczywie pije przez 5 minut i jest najedzona (dłużej po kąpieli i w nocy, ale nie zawsze) - wypluwa sutek, przysypia, albo sie denerwuje przy kupie. odbijanie, przebieranie i troszkę dojada. Ale nie spi tak długo jak Wasze maluszki, w dzień często chce pić, a w nocy śpi max 4 godziny po kąpieli, później pobudka co 1,5-2 godzinki.

Mój mały wydaje mi się, że jest krótko przy cycu bo od 5-15 min, i ssie wówczas z przerwami, nie wiem czy sie wtedy najada, my dokarmiamy sztucznym ale chciałabym juz odstawić butle i tylko cyc, ale obawiam się, ze nie mam tyle pokarmu zeby małego zadowolić. Czasem jak zaczyna ssać to kilka razy pocmoka a potem sie strasznie denerwuje, wypluwa sutek, kopie nózkami i strasznie marudzi i sie odpycha, czy to może znaczyć, że nic mu tam nie leci?? Ja juz sama nie wiem.

Alex - moja czasem tez ma takie fochy - wierci się i wypluwa sutek zniecierpliwiona, ja myślę, że może mleka nie ma, bo mam małe piersi i raczej teraz miękkie, ale jak ona wypuszcza sutek, to mleko cieknie, albo wręcz tryska...

Mój też tak czasem robi i najczęściej jak jest ... przejedzony. A chciałby jeszcze pocyckać a tu leci i łykać trzeba.

reklama
U mnie dokładnie jak pisze Marzenka , jak mały jest przejedzony to się bulwersuję niby ciągnie cyca ale jak mu leci mleczko to foch więc wtedy już wiem że chce po prostu smoka :-p i tak po ciumka i za chwilę wypluwa i spokój śpi :-)
a herbatkę to różnie czasami potrafi w ciągu całego dnia 90ml wypić

Do góry