• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie

reklama
Monika, możesz ściągać właśnie po każdym karmieniu po trochu, ja właśnie tak robię albo ściągam też wieczorem około 22, bo wtedy jest długa przerwa między karmieniami i nie brakuje mi po odciągnięciu pokarmu (karmię normalnie o 20, potem ściągam o 22 i znowu karmię o 24). Ten ściągnięty zapas wykorzystuję na dokarmianie jak mam mniej pokarmu w ciągu dnia :tak:

Monika, możesz ściągać właśnie po każdym karmieniu po trochu, ja właśnie tak robię albo ściągam też wieczorem około 22, bo wtedy jest długa przerwa między karmieniami i nie brakuje mi po odciągnięciu pokarmu (karmię normalnie o 20, potem ściągam o 22 i znowu karmię o 24). Ten ściągnięty zapas wykorzystuję na dokarmianie jak mam mniej pokarmu w ciągu dnia :tak:
To jest dobry pomysł... Że też o tym nie pomyślałam...

Ale te Wasze maluchy dużo jedzą albo mój jakiś niejadek- co prawda ja karmię piersią i nie mam miarki, ale jak mi się zdażyło odciągnąć i go nakarmić, to zjadał zaledwie 80 ml... fakt, że on je co 2 h..

moja zjada mm co 3 godz po 120 ml czasami mniej w nocy rożnie czasami się raz budzi na karmienie a czasami 2 razy ale nie dokarmiam jej nigdy bo niby żołądek przyzwyczaja się do trawienia małych porcji i odradzili mi dokarmianie

reklama
moj tez je mm co 3 godz, 120 ml. w nocy jak zje o 19-20 to budzi się ok 1.30, a potem o 5. czasami domaga sie częsciej ale staram sie nie dawac bo ponoc mleko modyfikowane dluzej sie trawi. apetyt ma, duzy sie urodzil (4 400) i jak mial 4 tyg to juz wazyl 5 500. klocek :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry