• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Karmienie

reklama
Monika, możesz ściągać właśnie po każdym karmieniu po trochu, ja właśnie tak robię albo ściągam też wieczorem około 22, bo wtedy jest długa przerwa między karmieniami i nie brakuje mi po odciągnięciu pokarmu (karmię normalnie o 20, potem ściągam o 22 i znowu karmię o 24). Ten ściągnięty zapas wykorzystuję na dokarmianie jak mam mniej pokarmu w ciągu dnia :tak:

Monika, możesz ściągać właśnie po każdym karmieniu po trochu, ja właśnie tak robię albo ściągam też wieczorem około 22, bo wtedy jest długa przerwa między karmieniami i nie brakuje mi po odciągnięciu pokarmu (karmię normalnie o 20, potem ściągam o 22 i znowu karmię o 24). Ten ściągnięty zapas wykorzystuję na dokarmianie jak mam mniej pokarmu w ciągu dnia :tak:
To jest dobry pomysł... Że też o tym nie pomyślałam...

Ale te Wasze maluchy dużo jedzą albo mój jakiś niejadek- co prawda ja karmię piersią i nie mam miarki, ale jak mi się zdażyło odciągnąć i go nakarmić, to zjadał zaledwie 80 ml... fakt, że on je co 2 h..

moja zjada mm co 3 godz po 120 ml czasami mniej w nocy rożnie czasami się raz budzi na karmienie a czasami 2 razy ale nie dokarmiam jej nigdy bo niby żołądek przyzwyczaja się do trawienia małych porcji i odradzili mi dokarmianie

reklama
moj tez je mm co 3 godz, 120 ml. w nocy jak zje o 19-20 to budzi się ok 1.30, a potem o 5. czasami domaga sie częsciej ale staram sie nie dawac bo ponoc mleko modyfikowane dluzej sie trawi. apetyt ma, duzy sie urodzil (4 400) i jak mial 4 tyg to juz wazyl 5 500. klocek :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry