• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Karmienie

reklama
Ja karmię tak co 2 godziny. Od 2 dni mój mały coś marudzi przy jedzeniu i ssie jakieś 10 minut a wześniej wisiał nawet 30 minut. Jak zasypia o 20 to budzi się o 2-3 a póżniej już co 2 godziny.

Ja karmie 1h w nocy kiedy wstaje po 4-5h godzinnym spaniu po kapieli albo i bez . tak jak teraz zasnal 21-30 wstał 2-30 i dokładnie po ostatnim kęsie wstaje za 3 godziny lub 2 czasem, potem juz co 2 w dzien.

a ja mam chyba znowu jakis kryzys laktacyjny bo dzisiaj i wczoraj po kazdym karmieniu musialam go dokarmiac i zjadal kolo 50 ml plus 140 wieczorem przed snem:/

jeszcze tylko troche i dzieci zaczna troche innych rzeczy jesc i tego mleka bedzie juz troche mniej i nie beda na nas wisiec tyle. chociaz ja nie wiem ile pokarmie, mam nadzieje ze to chwilowy kryzys...

UU - u nas od kilku dni widzę zmianę w częstotliwości bo do tej pory w ciągu dnia Misia jadła dość często czasem nawet co 1-1,5 a od 3-4 dni je mniej więcej co trzy godziny i to wcale mnie zawsze długo (czasem 30 min a czasem 10) aż się zaczęłam martwić że zacznie mi pokarm zanikać więc staram się karmić z dwóch jak najczęściej
a nocki to już od dawna mamy takie że po kąpieli zjada (około godziny 21) i budzi się dopiero około 4:30-5:30 :happy2:

Ja już karmię dużo rzadziej. W nocy raz potem rano lub jak młody ma lepsze spanie to przebudzi się ok 5 na papu. W nocy jedzenie trwa max 10min ze zmianą pampka 15 i jestem spowrotem (jak to się pisze?) w łóżku w ciągu dnia je co 3 czasem 3,5h chyba że chce mu się pić to częściej... Na dobę mi wychodzi około 6 karmień:tak: no i biust rzadko miewam przepełniony. Mam dużo pokarmu no i młody ładnie tyje (7300!!!)

reklama
To moze moj jednak sie nie najada, ze tak czesto je hmm w srode ide do lekarza zobaczyć czy przybiera, a jak nie to chyba bede dokarmiac :/ choc mleka mam sporo i czesto mi wkladka przecieka, a caly czas podświadomie sobie myślę, ze może on głodny jednak.

Pamka 7300 niezle :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry