reklama
niuniamilan
Zaangażowana w BB
Dalam malemu na wieczor kaszke jablkowa,zjadl az 200ml bo musialam mu dorobic bardzo mu posmakowala,do mleka dodalam 2 lyz,mniej zeby ladnie mu szlo.zasnal o 9 i obudzil sie o 4 na mleczko i potem po 8 na sniadanko,dzis tez mu dam,a nie wiecie od kiedy mozna dziecku awac 2 razy dziennie kaszke,np rano i wieczorem?
Paula21
Grudzień '07
Myślę że możesz już dawać ale pamiętaj że kaszka tuczy 

I jeszcze zapomniałam o wodzie bo pytałaś.
Gdzieś do 7 miesiąca dawałam Gerbera bo jej nie trzeba gotować (tak jest napisane na opak) a teraz żywca daję i nie gotuję 

I jeszcze zapomniałam o wodzie bo pytałaś.

Paula21
Grudzień '07
eee tam. Ja właśnie zaczęłam podawać na noc... 
:-):-)

MartaZiolko
Fanka BB :)
Ja też daję kaszkę na noc od jakiś 2 m-cy. Podaję zamiennie "misiowy ogródek" Nestle, oraz kaszki ryżowe z owocami.
Osobiście polecam Misiowy ogródek z warzywami, bo wg mnie jest lepszy - mniej słodki niż kaszki owocowe.
Kaszkę sypię bezposrednio do przygotowanego wcześniej mleka (150 ml mleka + kaszka do gęstej konsystencji) i podaję łyżeczką z miseczki.
Tak więc Alicja na noc zjada ok 180ml kaszki i śpi po tym całą noc :-)
W dzień na 2-gie śniadanie pije mleczko z butelki z 3ma łyżevczkami kaszki kukurydzianej, którą również sypię do butelki bezpośrednio i podaję przez smoczek.
Jak była mniejsza (ok 5 m-ca) podawałam tylko 1x dziennie kaszkę, a właściwie kleik ryżowy na noc do mleka - gdzies tak 2-3 łyżeczki.
Osobiście polecam Misiowy ogródek z warzywami, bo wg mnie jest lepszy - mniej słodki niż kaszki owocowe.
Kaszkę sypię bezposrednio do przygotowanego wcześniej mleka (150 ml mleka + kaszka do gęstej konsystencji) i podaję łyżeczką z miseczki.
Tak więc Alicja na noc zjada ok 180ml kaszki i śpi po tym całą noc :-)
W dzień na 2-gie śniadanie pije mleczko z butelki z 3ma łyżevczkami kaszki kukurydzianej, którą również sypię do butelki bezpośrednio i podaję przez smoczek.
Jak była mniejsza (ok 5 m-ca) podawałam tylko 1x dziennie kaszkę, a właściwie kleik ryżowy na noc do mleka - gdzies tak 2-3 łyżeczki.
Ostatnia edycja:
MartaZiolko
Fanka BB :)
wydaje mi się że za wcześnie, zwłaszcza na taką gęstą kaszkę.
Ale różne są szkoły...
Ale różne są szkoły...
Bellakama
Zadomowiona(y)
Ja jeszcze nie podaje kaszek. Nie spieszy mi się. Moje maleństwo jest tylko na mleczku mamusi i znakomicie przybiera na wadze :-)
reklama
Paula21
Grudzień '07
Aga-pik przecież na noc możesz dać kaszkę z butli smoczkiem trójprzepływowym. Taka łyżeczką może być za ciężka dla brzuszka na początek.

Podziel się: