reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Ja to niby tez na luzika traktuje juz, bo ani tempki nie sprawdzam, ani dni do owulki nie licze (nie mowiac juz o owulkowych sikaczach) a sluz to tak jak mowilam - widze tylko bialko. Ale zawsze zostaje to cos, taki odruch, ze po każdym przytulanku d... do góry daje :D

reklama
Witam :-)
Pewnie to o co zapytam było już gdzieś wcześniej, ale chyba rok zajęło by mi czytanie tego wszystkiego:-(
DLatego odważę się zapytać...
Ile po zapłodnieniu można już odczuwać jakieś objawy ciąży? I jakie mogą to być objawy?
Dziękuje Wam z góry za odpowiedź i pozdrawiam :-)

Cze laseczki
Tak naprawde warto brać pod uwage objawy dopiero po terminie spodziewanej @.
Wcześniej mogą Cię one bardzo oszukać

Przed badaniem PRL nie można też : jeść obfitej kolacji,denerwować się,i żednych wysiłków fiz.

Mononoke Ten Twój spontan ostatni może być strzałem w 10!!

Lilith przynajmniej u mnie z tempką jest tak że jak zmierze o innych porach bo naprzykład sobie pośpie wtedy jest wyższa, Dzisiaj ok 6,00 miałam 36,2 a ok 10,00 37,7

A ze śluzem też jest tak że jak jest infekcja to jest go więcej a u mnie wtedy po śluzie nie zawsze widać:/

Ostatnia edycja:
Hej, pisalam tutaj dwa tygodnie temu z pytaniem czy w ostatni dzien okresu mozna zajsc w ciaze. Czytajac wasze odpowiedzi przekonalam sie ze nie jest to za bardzo mozliwe;) Tak wiec, postanowilismy sie z partnerem postarac o maluszka;) okres byl 4i pol tygodnia temu(we wtorek minie 5tygodni). Teoretycznie powinnam dostac go dzisiaj a praktycznie nie wiem bo cykle mam nieregularne, wahaja sie nawet do 45dni.
Przytulalismy sie ponownie z partnerem w polowie tego cyklu (2sierpnia), bez zapezpieczenia oczywiscie. Zastanawiam sie czy betka wykazalaby juz cos w poniedzialek?
pozdrawiam

Hej, pisalam tutaj dwa tygodnie temu z pytaniem czy w ostatni dzien okresu mozna zajsc w ciaze. Czytajac wasze odpowiedzi przekonalam sie ze nie jest to za bardzo mozliwe;) Tak wiec, postanowilismy sie z partnerem postarac o maluszka;) okres byl 4i pol tygodnia temu(we wtorek minie 5tygodni). Teoretycznie powinnam dostac go dzisiaj a praktycznie nie wiem bo cykle mam nieregularne, wahaja sie nawet do 45dni.
Przytulalismy sie ponownie z partnerem w polowie tego cyklu (2sierpnia), bez zapezpieczenia oczywiscie. Zastanawiam sie czy betka wykazalaby juz cos w poniedzialek?
pozdrawiam

Betka na pewno pokarze 100% wynik po takim czasie.Trzymam &&&&&&&&&&& za pozytywny wynik:))))

poziomki dziekuje za odpowiedz ;) ciesze sie bardzo, bo dluzej bym nie wytrzymala czekania, a nie chcialam sie zawiezc negatywnym wynikiem robiac go za wczesnie:)

a mam jeszcze takie pytanie: czy bolesnosc piersi jest ze tak powiem ' obowiazkowa' w ciazy ?;) bo mnie nie bola tylko hm..jakby to ujac... od kilku ladnych dni mam CIAGLE sterczace,nabrzmiale sutki ;) a oprocz tego siusiu trzeba czesto latac i brzuch kłuje ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a mam jeszcze takie pytanie: czy bolesnosc piersi jest ze tak powiem ' obowiazkowa' w ciazy ?;) bo mnie nie bola tylko hm..jakby to ujac... od kilku ladnych dni mam CIAGLE sterczace,nabrzmiale sutki ;) a oprocz tego siusiu trzeba czesto latac i brzuch kłuje ;)

Masz objawy jak najbardziej "dobre" ale nie koniecznie ciążowe jak wiesz;))
Na początku ciąży można nie mieć żadnych objawów a mogą one wystąpić dopiero po terminie @

tak tak wiem, ze to niekoniecznie objawy ciazowe tylko jak na roznych forach czytalam ze pierwwszymy objawami byly bole piersi to zaczelam sie zastanawiac czy jestem jakas inna :)
Dziekuje za uwage, w poniedzialek bo wynikach betki napisze jak tam, mam nadzieje ze pozytywnie :)
pozdrawiam:)

tak tak wiem, ze to niekoniecznie objawy ciazowe tylko jak na roznych forach czytalam ze pierwwszymy objawami byly bole piersi to zaczelam sie zastanawiac czy jestem jakas inna :)
Dziekuje za uwage, w poniedzialek bo wynikach betki napisze jak tam, mam nadzieje ze pozytywnie :)
pozdrawiam:)

Na pocieszenie Ci powiem że piersi mnie pobolewały ok 2-3 trym dopiero zrobiły się duże ale na początku były mięciutkie

Cze laseczki
Tak naprawde warto brać pod uwage objawy dopiero po terminie spodziewanej @.
Wcześniej mogą Cię one bardzo oszukać

Przed badaniem PRL nie można też : jeść obfitej kolacji,denerwować się,i żednych wysiłków fiz.

Mononoke Ten Twój spontan ostatni może być strzałem w 10!!

Lilith przynajmniej u mnie z tempką jest tak że jak zmierze o innych porach bo naprzykład sobie pośpie wtedy jest wyższa, Dzisiaj ok 6,00 miałam 36,2 a ok 10,00 37,7

A ze śluzem też jest tak że jak jest infekcja to jest go więcej a u mnie wtedy po śluzie nie zawsze widać:/
Jeśli chodzi o mierzenie temp. to należy to robić codziennie o tej samej porze, rano po przynajmniej 3godzinach ciągłego wypoczynku i bez wstawania z łóżka wtedy jest miarodajna, natomiast temp. mierzona w ciągu dnia jest niewiarygodna bo wiele czyników wpływa na jej wpływ dlatego nie bierze się jej pod uwage;-);-);-)

reklama
Hej dziewczyny!
Bardzo bym chciała dołączyć do Waszego grona. Mam problem. Mam 26 lat, przez 3 lata brałam tabletki antykoncepcyjne ostatnią tabletkę wzięłam w grudniu 2009 na koniec grudnia dostałam okres i podjęłam decyzję żeby odstawić tabletki. W styczniu 2010r. nie dostałam miesiączki, luty, marzec, kwiecień też nic poszłam do lekarza i w maju dostałam tabletki na wywołanie i po nich dostałam okres. Od tamtej pory nie mam okresu. Gdyby nie wywołanie to już 8 miesięcy nie mam okresu:-(. Kocham się z moim narzeczonym a już niedługo mężem w miarę regularnie. Robiłam testy już kilkanaście razy i nic tylko jedna kreska. Nie wiem co się dzieje i co robić. I jeszcze chce dodać że mam zaokrąglony brzuszek. Koleżanki w pracy mówią że wyglądam na jakiś 3 miesiąc. Od czasu do czasu odczuwam ból w podbrzuszu. Pomóżcie proszę

Do góry